2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Újjászületik az angolszász Britannia

2011. szeptember 13. 12:24 The Guardian

A Regia Anglorum elszánt önkéntesei visszaforgatják az idő kerekét Angliában: egy hatalmas angolszász házat építenek fel, eredeti, a korban is használt anyagokból.

A Regia Anglorum társaság célja, hogy rekonstruálja az angolszász és viking korszak Britanniáját. Immáron tíz éve dolgoznak önkénteseik a Wychurst projekten, melynek célja egy erődített udvarház felépítése Kent területén, kizárólag a korabeli módszerek és alapanyagok alapján. Hatvan ember munkálkodik váltásban a terv sikeréért, minden hónap közepére eső hétvégén.

Az épület körülbelül tíz méter magas, harminc méter hosszú és tíz méter széles; az építmény mintája a 850 körül épült cheddari West Hall. Az önkéntes építők csak írott forrásokra és a régészeti ásatások eredményeire hagyatkozhattak, mivel nem maradt fenn ilyen épület a korszakból. A csapat tagjai kizárólag angol tölgyfát használnak a maximális történeti hitelesség érdekében.

A hatalmas házak amellett, hogy a helyi uralkodók lakóhelyei voltak, számos más feladatot is elláttak: a település központjaként szolgáltak, valamint a rendfenntartás és bíráskodás helyszínei is voltak. Az egyedi angolszász épület kivitelezése a végéhez közeledik: a tető és a falak elkészültek, a fából készült padlót nemrég rakták le, most már csak a belső dekoráció kialakítása van hátra.

A projekt oldala

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár