2023. nyár: Kedvenc keddi sorozataink
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Jetikutató-intézet nyílhat Oroszországban

2011. március 25. 08:28 MTI

Jetikutató-intézetet akarnak alapítani Szibériában - az orosz akadémikusok ellenzése ellenére.

A nyugat-szibériai Kemerovo terület tisztségviselői szerdán jelentették be tervüket, miszerint külön részleget hoznának létre a havasi ember kutatására, de hozzátették, hogy a végleges döntés még várat magára. A jeti valamelyest "rokona" a Loch Ness-i szörnynek és az észak-amerikai Big Footnak, alias Nagylábnak, mivel mindegyik inkább csak legenda, látni nemigen sikerül őket, legfeljebb látni vélni.

Kemerovo vezetői egyáltalán nem bánják, ha valaki jetit lát, és megpróbálják a legendát az idegenforgalom élénkítésére használni. Elképzelésük szerint a kutatóközpontban mintegy harminc tudós kutakodhatna jetik után - ennyien foglakoznak a témával Igor Burcsev jetikutató szerint. Kemerevo vezetői Burcsev adataira hivatkozva jelentették be, hogy a harminc tudós együttműködve tehetné dolgát a kutatóközpontban.

"Úgy véljük, hogy a jeti az emberi evolúció leágazása, a havasi ember harmóniában él a természettel" - idézték a tisztségviselők Burcsevet, aki korábban azt találta mondani, hogy a kutatóközpont a Keremevói Állami Egyetem része lenne. Az egyetem villámgyorsan elhatárolta magát ettől közölve: "jetikutatás nem szerepel az egyetem tudóscsapatainak érdeklődési körében."

Kemerevo egyelőre több szenet ad Oroszországnak, mint jetit - a terület fő gazdasági profilja a bányászat. Elöljárói ugyancsak szerdán azt is bejelentették, hogy nemzetközi jetikonferenciát szerveznek és annak sikerétől függően döntenek majd a jetikutató-központról.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2023. nyár: Kedvenc keddi sorozataink
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár