2020. tél: Legendás anyósok
ITT támogathatsz bennünket

Történelemoktatás képregénnyel

2010. augusztus 5. 08:22 Bartek Dániel

A hollandiai Anne Frank Alapítvány nemrégiben igen meglepő újdonsággal állt elő: amerikai szerzők elkészítették ugyanis az Anne Frank életét bemutató képregényt.


A nagyrészt Anne Frank naplójának közléseire támaszkodó képregény elkészítésével az alapítvány elsődleges célja, hogy az Amszterdamban kiadott füzetek révén a fiatalabb korosztályok számára könnyebben elérhetővé és befogadhatóvá váljék a tragikus sorsú zsidó leány története.

A 14 év feletti diákoknak szóló, mintegy 160 oldalas munkát egy amerikai szerzőpáros, Ernie Colón és Sid Jacobson írta és rajzolta. A képregény először holland nyelven jelenik meg, novembertől azonban már németül is olvasható lesz, s a közeljövőben vélhetően – Anna Frank világszerte ismert naplójához hasonlóan – számos további nyelvre is lefordítják majd.

Az alapítvány tagjai azért határozták el magukat erre a kissé szokatlan vállalkozásra, mert úgy vélik, ezáltal sikeresebben tudnak alkalmazkodni a kiválasztott célközönség, a 14 év feletti ifjúság megváltozott olvasási szokásaihoz és igényeihez. "Hiszen napjainkban is fontos, hogy a fiatalok együttérzést tanúsítsanak a 15 évesen a bergen-belseni koncentrációs táborban meghalt zsidó leány sorsa iránt, és felelősséggel gondolkozzanak a múltról."

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2020. tél: Legendás anyósok
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 18% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
7 960 ft 6 490 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 50% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 9 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár