2022. ősz: Megrázó másnapok
ITT támogathatsz bennünket

IPhone-on az olasz múzeumok és emlékhelyek legfontosabb tudnivalói

2010. július 14. 10:57

Az olasz Kulturális Örökség és Tevékenységek Minisztériuma (MiBAC) egy olyan iPhone-os alkalmazást indított el a hónap elején, amelyben Olaszország negyven leglátogatottabb múzeumával és történelmi emlékhelyével kapcsolatban adnak információt, közvetlenül jegyet is vásárolhatunk, illetve megtervezhetjük a múzeumi séták útvonalát is.

A július 1-jén indult ingyenes szolgáltatást (i-MiBAC – Top 40) angol és olasz nyelven lehet használni, s egyelőre csak az iPhone, az iPod Touch és az iPad készülékek segítségével érhető el, de a minisztérium tájékoztatása szerint hamarosan más okostelefonok is bekerülnek ebbe a körbe.

A MiBAC által kiadott sajtóközlemény szerint az alkalmazás az AppStore és a minisztérium honlapján is hozzáférhető lesz. Az új szolgáltatás a negyven leglátogatottabb múzeum és történelmi emlékhely kulturális és történelmi hátterét mutatja be, továbbá elérhető az adott hely térképe, a hozzá kapcsolódó esemény és a javasolt útvonal. Az alkalmazás segítségével tájékozódhatunk a nyitva tartást illetően, megtekinthetjük a múzeum elérhetőségét és honlapját, de az új szolgáltatásnak köszönhetően akár a belépőjegyünket is megválthatjuk.

A minisztériumi kezdeményezés – ebben a tekintetben a MiBAC úttörő volt – jó hír azoknak, akik júniusban és júliusban megtapasztalhatták a Colosseum, a Forum Romanum és a Palatinus előtt kígyózó sorokat. A MiBAC terveiben szerepel, hogy további alkalmazásokat indít, amelyekkel a mozikat, a különböző zenei események és a kevésbé ismert történelmi örökségi helyeket kívánja népszerűsíteni.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2022. ősz: Megrázó másnapok
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár