2022. tél: A szeretet mártírjai
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Drakula távoli rokona lehet az Alkonyat sztárja

2010. június 24. 17:29 MTI

Drakula távoli rokona Robert Pattinson, a vámpír-saga 24 éves sztárja - derítették ki az Ancestry.com családtörténeti adatbázis kutatói.

Robert Pattinson a szerelmes vámpírt, Edward Cullent alakítja az Alkonyat-szériában, amelynek két első része 1,1 milliárd dolláros (253,3 milliárd forintost) bevételt hozott. A sorozat harmadik, Napfogyatkozás című részét június 30-tól vetítik.

Mint az Ancestry.com genealógusai bejelentették, az angol színész apai ágon a brit királyi családon keresztül keveredett rokonságba a kegyetlensége miatt hírhedtté vált 15. századi havasalföldi fejedelemmel, III. Vladdal, aki megihlette Bram Stokert 1897-ben megjelent Drakula című horrorregényének a megírására.

A kutatók szerint Robert Pattinson, valamint Vilmos és Harry herceg távoli unokatestvérek, III. Vlad pedig távoli nagybátyjuk. Rokonságba valószínűleg a Pickering-család révén kerültek, amely Anglia északi részén élt a 15. század elején. "Nehéz feladatnak bizonyult visszamenni az időben, s visszavezetni a Pattinson-családot egészen III. Vlad havasalföldi fejedelemig, ám az általunk talált adatok tökéletes háttérül szolgálnak az Alkonyat-sorozathoz" - hangsúlyozta Anastasia Tyler, az Ancestry.com családfakutatója.

Hozzátette: bármiféle varázslat nélkül sikerült királyi rokonokra és vámpírokra lelni Robert Pattinson családjában. Ezáltal a színész élettörténete éppolyan "természetfelettivé" vált, mint az általa a mozivásznon életre keltett szerelmes vámpír alakja. Robert Pattinson egyébként nem az egyetlen olyan filmszínész, akinek családtörténete és szerepe között "áthallás" van. Tavaly szintén az Ancestry.com fedezte fel, hogy Emma Watson színésznő, aki Hermione Granger "bőrébe bújt" a Harry Potter-sorozatban, egy olyan asszonnyal van rokonságban, akit a 16. században boszorkánysággal vádoltak.

III. Vlad, más néven Karóbahúzó Vlad (Vlad Tepes vagy Cepes 1431 november 8. - 1476 december 14.) havasalföldi fejedelem, aki különleges kegyetlensége miatt vált hírhedtté. A Draculea Vlad román keresztneve, apja nevéből, a Draculból származtatható. A dracul a modern román nyelvben ördögöt jelent, de Vlad korában sárkányt és démont is jelentett, s a Sárkány Lovagrendre utalt. A Tepes vagy Cepes utóneve viszont, ami karóba húzót jelent, a legkedveltebb kivégzési módszerével, a karóba húzással hozható kapcsolatba.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2022. tél: A szeretet mártírjai
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár