2023.tavasz: Régi csibészek
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Kérdéses a révkomáromi Trianon-oszlop sorsa

2010. május 28. 10:37 MTI

Egyelőre kérdéses, hogy június 4-én (jövő pénteken) leleplezhetik-e Révkomáromban a T.Ü.Kör polgári társulás által kezdeményezett Trianon-emlékoszlopot, mert a felállításához szükséges engedélyt visszavonták - írja az Új Szó című szlovákiai magyar napilap.

Az emlékmű felállítására – mivel műemléki védelem alatt álló területen helyeznék el – az építésügyi hivatal mellett az illetékes műemlékvédelmi hivatalnak is rá kellene bólintania.

A lap információi szerint ez utóbbi intézmény megyei szinten jóváhagyta az engedély megadását, később viszont a központi műemlékvédelmi hivatal fellebbezése miatt visszavonta azt. A műemlékvédelmi hivatal jóváhagyása nélkül viszont nem adható ki az építési engedély - olvasható az újságban. Egyben megjegyzik, hogy ezeket az értesüléseket sem a műemlékvédelmi hivatal, sem Feszty Zsolt, az emlékmű felállítását kezdeményező társulás vezetője nem akarta megerősíteni.

A helyi építési hivataltól a lap megtudta: az építési engedélyről még nem született döntés, legkésőbb pénteken (május 28-án) döntenek. Az emlékoszlopot a tervek szerint június 4-én avatnák fel a református egyház kollégiumának udvarán, tehát nem közterületen. Korábban mind a Magyar Koalíció Pártja (MKP), mind a Híd párt vezetője úgy nyilatkozott, hogy a választásokra való tekintettel az átadást jobb lenne elhalasztani pár nappal.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2023.tavasz: Régi csibészek
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár