2022. nyár: Mesebeli menyegzők
ITT támogathatsz bennünket

Felkutatták Hitler titkos családját

2009. szeptember 17. 16:25 The Daily Mail

Két belga kutató megfejtette Adolf Hitler DNS-ének titkait, és ennek segítségével az egykori diktátor 39 még élő rokonát kutatták fel - számolt be róla a brit sajtó.

Marc Vermeeren és Jean-Paul Mulders elfeledett cigarettacsikkeket, egy gyorsétteremben használt szalvétát, és több mint 30 éve elküldött levelek bélyegeit elemezve állítják, hogy sikerült megtalálniuk a Führer összes ma élő hozzátartozóját. Közülük hárman - akikről már korábban is tudtak - Amerikában telepedtek le, 36 további rokon pedig Ausztriában, Hitler egykori szülőhelye környékén él.

Bár a két férfi – elmondásuk szerint - tudományosan is hitelesnek számító munkát végzett, annak eredményeit eddig más szakértők nem erősítették meg. Erre valószínűleg várni is kell, ugyanis egyikük sem genetikus: Vermeeren egy belga vámügyi tiszt, míg Mulders újságíró, így módszereik többek szerint igencsak vitathatóak. Ráadásul azt sem tudni, hogy most megtalált mintákat mivel hasonlították össze.

A vizsgálatok szerint Hitler apjának három dédunokája a nácik elől menekült el, és ma New Yorkban élnek, Stuart-Houston álnéven. Louis és Brian kertészként dolgoznak, míg Alexander a vietnami háborús veteránoknak segít pszichológusként. Mulders szerint a három férfi megegyezett abban, hogy nem vállalnak gyereket, ám haláluk előtt emlékeiket könyvben jelentetik majd meg.

A két belga férfi napokig követte az amerikai rokonokat, és Alexander egyik szalvétáját egy gyorsétteremből sikerült elorozniuk. Az ezen végzett DNS-tesztek megerősítették a rokonságot. A cigarettacsikkek az osztrák rokonoktól - Hüttler, Hietler, Hiedler vagy Hütler néven - származnak, a francia bélyegek megszerzéséről azonban egyelőre nem hajlandóak nyilatkozni.

A belga kutatók egyik osztrák leszármazott pontos nevét, vagy életének részleteit sem tették közzé, mindössze annyit árultak el, hogy az ausztriai Waldviertel környékén lévő falvakban élnek.

A Führer egyébként élete során mindvégig ügyelt arra, hogy családjának titkait megőrizze, így gondosan meghamisíttatott minden elérhető adatot, és az egyik skizofréniában szenvedő rokonát például koncentrációs táborba küldette.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2022. nyár: Mesebeli menyegzők
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár