Hitler elfeledett szövetségesei

Özönlenek a látogatók a szigetvári várba

2016. december 8. 10:56 MTI

Idén több mint 22 ezren látogattak el szigetvári várba, tavalyhoz képest majdnem kétszer annyian - közölte a Zrínyi-emlékévet bonyolító Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. szerdán.

Szigetvári vár

Tavaly 13,5 ezres látogatószámot regisztráltak a várban - idézte fel a közlemény, amely arra is kitért, hogy az idei vendéglétszámba nem számolták bele az emlékév szeptemberben megtartott központi rendezvényein résztvevőket. Hóvári János, a Zrínyi Miklós-Szigetvár 1566 Emlékév Emlékbizottság elnökének korábbi tájékoztatása szerint a baranyai város egyhetes programsorozatán mintegy ötvenezer érdeklődő vett részt.

Az írásos összefoglaló szerint jelentősen megnőtt az érdeklődés februárban és márciusban, amikor csaknem hatszáz fővel emelkedett a várba látogatók száma. Szeptemberben érkezett a legtöbb regisztrált vendég: a tavalyi 1200 helyett 5500-an, októberben pedig csaknem 2500-an lépték át a várkaput - írták.

"Jelentősen emelkedett a diák és a nyugdíjas látogatók száma, illetve a családok mellett hétvégenként nagy számban érkeznek horvát csoportok is Szigetvárra" - idézte a tájékoztató Szojkó-Szinykovics Kornéliát, a vár marketingvezetőjét, aki hozzátette: idéntől már horvát és angol nyelvű tárlatvezetéssel is várják a vendégeket. A szakember szerint a Zrínyi-emlékév "változatos és széles igényeket kielégítő programjai" nagymértékben hozzájárultak a látogatói létszám emelkedéséhez.

Címkék
2017. tél: Hitler elfeledett szövetségesei
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (4 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 25% kedvezménnyel.
A 4. lapszámot ajándékba adjuk.
6 368 ft 4 776 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 65% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 6 990 Ft
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!