2022. ősz: Megrázó másnapok
ITT támogathatsz bennünket

Vacsora a történelmi múlt kellős közepén

2015. május 7. 15:59 MTI

Mostantól akár múzeumi tárgyak és több száz éves ruhák közt is vacsorázhatnak az észak-kínai Csangcsunba látogatók, mely a legutolsó a kelet-ázsiai országban hatalmas népszerűségnek örvendő téma-éttermek sorában.

Az északkelet-kínai Csilin tartomány fővárosában a hónap elején megnyitott helyre betérők első benyomása valószínűleg a zavar, a hangulatos, kőborítású falú helyiséget ugyanis csak az abban felállított asztalok különböztetik meg egy valódi múzeumtól. A mindezidáig egyedülálló témaétterem a helyi történelmet és kultúrát igyekszik bemutatni a vitrinekben elhelyezett tárgyi emlékeken túl korhű ruhák - így például eredeti Csing-dinasztiabeli hadi uniformisok -, papírtekercsek, festmények és szobrok felvonultatásával.

A látogatók külön termekbe is kérhetik vacsorájukat, melyek letűnt történelmi korokat idéznek meg, így többek között a bőrökkel teleaggatott nomád-teremben vagy a múlt századeleji, klasszikus kínai művekből ismert tipikus észak-kínai lakószobaként berendezett helyiségben. A hangulatot az étterem kiszolgáló személyzete is fokozza: ők korhű ruhákban szolgálják fel az ételt, s minden este zenés műsorral kedveskednek a vendégeknek.

A múzeum-ihlette étterem a sokadik a kifejezetten népszerűnek számító témaéttermek sorában Kínában. Korábban börtön-hangulatú, Super Mariot vagy Barbie-babát idéző, Hello Kitty-központú kantinok is nyitottak már, de féltucatnyi toalett-étterem is várja a látogatókat.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2022. ősz: Megrázó másnapok
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár