2024. nyár: Hírhedt emberrablások
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Koncertek és tárlatvezetés várja az érdeklődőket a Magyar Nemzeti Galéria új sorozatában

2024. június 21. 11:20 MTI

Képekre hangolva címmel zenei-képzőművészeti sorozat indul pénteken, a Zene ünnepén a Magyar Nemzeti Galériában (MNG) a Danubia Zenekar közreműködésével.

kiállítás
A Magyar Nemzeti Galéria egyik kiállítása - Illusztráció- ( Kép forrása: Facebook/ Magyar Nemzeti Galéria, Hungarian National Gallery)

A négy részből álló sorozatban péntekenként a Danubia Zenekar és a Magyar Nemzeti Galéria minikoncertekre és a zenei programhoz kapcsolódó rövid tárlatvezetésekre várja az érdeklődőket – tájékoztatta az MNG az MTI-t csütörtökön.

Első alkalommal június 21-én Hidas Frigyes II. fúvósötös, Szokolay Sándor Vérnász-szvit, valamint Bartók Béla Kontrasztok című műve csendül fel.

A zenei részletek a Magyar Nemzeti Galéria 20. századi alkotásokat bemutató, nemrég megújult Modern idők című állandó kiállításra reflektálnak.

A tárlatvezetés is a Modern idők kiállításban kalauzolja az érdeklődőket, akik többek közt Weiner Leó portréját, valamint a Nyolcak festőcsoport és Bartók kapcsolatát ismerhetik meg.

A következő pénteken, június 28-án Claude Debussy, Lajtha László, Kodály Zoltán és Maurice Ravel műveiből adnak elő részleteket a Danubia Zenekar művészei, a tárlatvezetésen pedig Rippl-Rónai művészetével ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Július 12-én Johann Pachelbel, Händel, Haydn és Farkas Ferenc művei szerepelnek a programban. A tárlatvezetés ezúttal a palota egykori tróntermébe kalauzolja a látogatókat, akik a késő gótikus szárnyas oltárok mellett a középkor szakrális művészetéről és szimbólumrendszeréről tudhatnak meg többet.

A sorozat utolsó állomásán, július 28-án Dohnányi Ernő, Hubay Jenő, Liszt Ferenc, és Brahms egy-egy művéből ad ízelítőt a zenekar.

Az ehhez kapcsolódó tárlatvezetés a nemzeti művészet megszületésének nagy korszakát idézi fel. A látogatók a korszak legismertebb alkotóit ismerhetik meg közelebbről.

A programon belépőjeggyel lehet részt venni - áll a közleményben.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. nyár: Hírhedt emberrablások
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 20% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
12 450 ft 9 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár