2024. nyár: Hírhedt emberrablások
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Házassága miatti lemondásával koronázta meg botrányos nőügyeit VIII. Eduárd

2022. december 29. 17:50 Múlt-kor

Hölgykoszorúban

Eduárdra mindenesetre mély benyomást gyakorolt az első szexuális élmény, mert attól kezdve nem csillapodó étvággyal vetette bele magát az újabb és újabb kalandokba. Választottjai általában idősebb és férjezett nők voltak. Még 1917-ben lobbant szerelemre Marion Coke iránt, aki Leicester earlje örökösének volt a felesége.

Sok időt töltöttek együtt, olyannyira, hogy a férj figyelmeztette Eduárdot, hogy szíveskedjen távol maradni a feleségétől. Marion Coke pedig úgy tűnt, hogy nem hajlott a románcra, és nem szándékozott felborítani a családi békét. A nő egyébként tizenkét évvel idősebb volt Eduárdnál, és amikor a trónörökös elkezdett érdeklődni iránta 1917-ben, már négy gyermek édesanyja volt.

A következő kiszemeltje Sybil Cadogan, Henry Cadogannak, Chelsea vikomtjának a lánya, Eduárd húgának, Mária hercegnő udvartartásának egyik tagja volt, akivel már a franciaországi kiküldetése előtt is többször találkozott. A kapcsolatuk annyira előrelépett, hogy a lány 1917 júniusában egy olyan táviratot küldött a szüleinek, amelyben arról írt, hogy Eduárd eljegyezte, és hogy egy eljövendő királynét köszönthetnek a családban.

Sybil Cadogan kiváló golfjátékos hírében állt, ami erőteljes személyiséggel párosult, így elnyerte Eduárd tetszését, aki egy estélyen két órán keresztül táncolt vele. 1917-ben azonban Sybil Cadogan mégis elfogadta Eduárd egyik régi barátjának, és egykori oxfordi iskolatársának, Edward Stanleynek a házassági ajánlatát. Bár a kapcsolatuk gyorsan véget ért, Eduárddal barátok maradtak.

Természetesen nem múlt el úgy az év, hogy ne talált volna a walesi herceg újabb társaságot. A következő nő az életében Rosemary Leveson-Gower, Sutherland hercegének a lánya volt. Rosemary ismert társasági szépség hírében állt, aki szívesen vett részt házon kívüli kikapcsolódásokon is.

Egyes szerzők szerint már-már a házassági ajánlatig is eljutottak, ám a szülők ellenezték a dolgot. Mária királyné ugyanis attól tartott, hogy Rosemary vére „szennyezett”, mert a felmenői között többeknél lépett fel mentális probléma, vagy őrültség. Állítólag Eduárd sosem bocsátott meg az apjának, mikor keresztbe tettek a szándékainak. Rosemary mindenesetre 1919-ben házasságot kötött William Warddal, Dudley earljével, ám a walesi herceggel megmaradt jó viszonyt jelzi, hogy legidősebb fiuknak Eduárd lett a keresztapja.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. nyár: Hírhedt emberrablások
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 20% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
12 450 ft 9 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft
A walesi herceg az első világháborúbanMarguerite AlibertRosemary Sutherland-Leveson-GowerFreda Dudley WardEduárd és Thelma FurnessVIII. Eduárd és Mrs. Simpson 1936-ban
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár