2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Itt a Gengszterkorzó második évadja

2011. december 19. 11:11

Alig egy hónappal az amerikai premier után, kódolatlanul mutatta be az HBO a Boardwalk Empire-Gengszterkorzó második évadjának első részét, melyet kis szünet után hamarosan követ a folytatás. November 14-től az HBO saját gyártású, a húszas évek Atlantic Cityjében játszódó sorozatának legújabb évadját az első résztől kezdve vetíti a csatorna.

A Boardwalk Empire - Gengszterkorzót már 2010-es indulása előtt óriási érdeklődés kísérte, miután kiderült, hogy a pilotot Martin Scorsese rendezi, ráadásul olyan magas költségvetéssel készül, amilyen korábban a televíziózásban nem volt jellemző. A nyitó epizód a Deadwood 2004-es premierje óta az HBO legnézettebb műsora volt az Egyesült Államokban, és az első évad is kimagasló nézettséget hozott: egy-egy részt átlagosan 10 millióan követtek figyelemmel. A sorozat összesen tizennyolc Emmy-jelölést kapott, melyből végül nyolcat váltott szoborra, s két Golden Globe-díjjal is jutalmazták: egyet a legjobb drámasorozatként, egyet pedig a főszereplő, Steve Buscemi alakítása kapott.

A szesztilalom idején, az 1920-as évek Atlantic Cityjében játszódó történet középpontjában a valós személyről mintázott politikus-gengszer Enoch Thompson (becenevén Nucky) áll. A második évad néhány hónappal az előző szezon eseményei után, 1921-ben játszódik. A történet során Nuckynak több nehézséggel is szembe kell néznie: először az 1920. évi választások miatt indítanak ellene szövetségi nyomozást, majd rá kell jönnie, hogy közeli barátai és családtagjai is ellene fordultak, de alvilági és politikai ellenfelei is szorongatják.

Ebben az évadban Nucky és Eli összetett kapcsolatát ismerhetjük meg – mondta el az HBO-nak nyilatkozó Shea Wigham, aki hozzátette, hogy még maga se tudja, hova fog ez fejlődni. Az Eli Thompsont alakító színész szerint igaz, hogy karaktere kitalált személy, de ezt izgalmas kihívásnak tartja, mivel – mint fogalmazott – Eli „él és lélegzik". Az HBO kérdésére válaszolva a színész elismeréssel szól színésztársairól, a két évad közötti hosszú szünetről kapcsolatban pedig elmondta, hogy az olyan, mint egy maratoni futás – igaz, ő maga sohasem futott. Wigham a film alkotóit is dicsérte, akik igazi sztárokat hoztak, s nyolc hónapig gyakorlatilag nem aludtak.

A Jimmy Darmodyt formáló színész, Michael Pitt szerint érdekes volt látni, hogy egy karakter fejlődik, s közben a színész is átalakul. Jimmy ugyanaz maradt, ugyanúgy sokkolja és meglepi az embereket, de ez az évad nagyon drámai lesz a számára – fogalmazott Pitt, aki kiemelte a korhű öltönyöket is, amelyeket a már 80. életévében járó, korábban elnököket, hírességeket és sportsztárokat öltöztető Martin Greenfield készített. Pitt szerint eddig nagyon jók a sorozatra érkezett reakciók, a második évaddal kapcsolatban pedig Jimmynek a Richard Harrowval (Jack Huston) való kapcsolatára hívta fel a figyelmet.

A széria alkotója, vezető producere és írója a négyszeres Emmy-díjas Terence Winter. A vezető producerek között találjuk többek között a pilotot rendező Martin Scorsesét és Mark Wahlberget. Az új részek hétfőn, illetve szerda esténként láthatók a csatornán.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár