2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Régészet és a sötét idők

2011. január 13. 09:41

Sötét idők rejtélyei címmel rendez nemzetközi régészeti konferenciát 2011. január 20‒21-én a Békés Megyei Múzeumok Igazgatósága.

A 2006-ban Debrecenben megrendezett „Sötét idők falvai – 8‒11. századi települések a Kárpát-medencében” és a 2008-ban megrendezett "Sötét idők lakói - 6-11. századi temetők a Kárpát-medencében és környékén " című konferencia folytatására kerül sor most Békéscsabán, amelynek címe „Sötét idők rejtélyei - 6-11. századi érdekességek a Kárpát-medencében és környékén”.

Ebből a korszakból számos temetőt és telepet tártak már fel a szakemberek, azonban komplex feldolgozásuk még nem fejeződött be. Minden feltáráson kerülnek elő érdekes leletek, amelyek jó kiindulási alapot nyújthatnak egy előadás megtartására és az azt követő tudományos vitára. Ezért a konferencia egyfelől összekötő kapocs az ásatás után megjelenő rövid jelentések és az ún. nagy monográfiák között, másfelől lehetőséget kíván biztosítani a korszakkal foglalkozó tudományos szakemberek és egyetemi hallgatók számára a kutatásaik, szempontjaik, elméleteik kifejtésére és egymás nézeteinek, véleményeinek megismerésére.

A szervezők a hét végéig várják az érdeklődő hallgatók jelentkezését az alábbi űrlap kitöltésével, és visszaküldésével, a [email protected] illetve [email protected] címekre.

Részletes program

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár