2022. tél: A szeretet mártírjai
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Ufók tették tönkre az amerikai atomrakétákat

2010. szeptember 28. 08:45 MTI

1967-ben ufók jelentek meg egy montanai katonai légi bázis fölött, aminek következtében használhatatlanná vált 10 Minuteman interkontinentális ballisztikus rakéta - jelentette ki a washingtoni Fox5 csatorna hírműsorában Robert Salas nyugállományú százados, aki rejtélyes esetről öt társával együtt hétfőn tart sajtótájékoztatót az amerikai fővárosban.

A Malstrom légitámaszpont rakétasilói fölött "vörös, ovális objektumok" jelentek meg - mondta Salas, aki az interkontinentális ballisztikus atomrakéták indítótisztje volt, és az eset idején éppen nem teljesített szolgálatot.

A volt katonatiszt szerint az ufók megjelenésével és a rakéták meghibásodásával kapcsolatban azóta sem hangzott el semmiféle hivatalos magyarázat. A titokzatos repülő tárgyak egy hét múlva egy másik támaszponton hasonló üzemzavart okoztak - állította Salas, aki a televízió kamerái előtt állítólagos, az üggyel kapcsolatos hivatalos iratokat is felmutatott.

A nyugállományú katonák és Robert Hastings, egy, a nukleáris katonai objektumok közelében észlelt ufójelenségekről szóló könyv szerzője, az esetekre hivatalos magyarázatot követelnek Washingtontól. Salas és Hastings szerint mintegy 120 egykori katona észlelt azonosítatlan repülő tárgyakat nukleáris létesítmények közelében. A páros szerint az első ilyet 1948-ban, a legutóbbit pedig 2003-ban regisztrálták.

Charles Halt ezredes a brit légierő bentwatersi bázisánál figyelte meg, ahogy korong alakú légi alkalmatosságok sugarakat bocsátanak ki a támaszpont felé, majd rádión hallotta, ahogy az objektumok leszálltak a nukleáris fegyverraktár közelében - jelentette a Fox.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2022. tél: A szeretet mártírjai
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár