2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Scorsese ősztől gengszterkorzózik

2010. augusztus 10. 08:54 MTI

Szeptemberben kerül adásba a Boardwalk Empire (Gengszterkorzó) című gengsztersorozat első, bevezető epizódja, amelyet Martin Scorsese Oscar-díjas filmrendező forgatott le az HBO számára.

Az 1920-as évek hírhedt gengszteréről, Enoch Johnsonról és társairól szóló szériát a Maffiózók című sorozat forgatókönyvírója, Terence Winter hozta tető alá Nelson Johnson dokumentumregénye alapján. Scorsese executive producerként tevékenykedett, és ő rendezte meg a bemutató epizódot, amely szeptember 19-én debütál a tévécsatornán. Johnson szerepében Steve Buscemi tűnik majd fel.

"Ez az egyik legjobb szerep, amit életemben kaptam. Törekvő karaktert alakíthatok, akinek persze van sötét oldala, de humorérzéke is, alapvetően jó a szíve és meg akarja osztani a gazdagságot a világgal" - mesélte a színész az HBO bemutatóján. Mint Scorsese elmondta, a film a tragikus hős szerepében tünteti fel a gengsztert, akit az amerikaiak szívükbe fogadtak, és valójában ezért érdekelte őt a filmsorozat.

A Londonban tartózkodó rendező - aki videotelefonon csatlakozott a hétvégi Los Angeles-i prezentációhoz - azt jósolta, hogy a Gengszterkorzó nemcsak Amerikában, hanem a világ minden táján tetszeni fog a közönségnek. A 12 részes első évad első epizódja már egy nappal az amerikai premier után a magyar HBO-csatornán is elérhető lesz.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár