2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Utálta a cukorkaesőt a Beatles

2009. május 18. 15:39 MTI

Ha volt valami, ami zavarta a Beatles tagjait koncertjeik alkalmával, az az volt, hogy fellépéseiken a rajongók cukorkával dobálták őket a színpadon. A lelkes tömeg azt követően zúdított "édes záport" a négyesre, miután az együttes gitárosa, George Harrison egy interjúban elárulta: odavan a jelly babies nevű édességet.

A Beatles cukorkákkal szembeni ellenérzése negyvenhat évvel azt követően került nyilvánosságra, hogy 1963-ban Harrison ezt megírta egy levélben egyik rajongójának, az akkor tizenöt éves Lynn Smithnek. Smith nemrégiben házának padlásán találta meg a majd félévszázados levelet, amelyet hamarosan árverésre bocsátanak.

A levélben az azóta már elhunyt Harrison azt írta: tartottak attól, hogy az apró, de kemény cukorkák sérülést okozhatnak valamelyiküknek. "Nem szeretjük, ha cukorkával dobáltok. Képzeljétek el, hogy érezzük magunkat a színpadon a cukorkazáporral küzdve, miközben ti egyre csak hajigáltok. Veszélyes is lehet, egyszer az egyik cukor szemen talált, és mondhatom, egyáltalán nem volt vicces" - írta levelében a gitáros.

A levélben Harrison másról is ír, egyebek közt bevallja, hogy az I'll get you című szám felvételekor miatta hiba csúszott a dalba. Az ereklyének számító levelet június 17-én a Wooley and Wallis aukciósháznál bocsátják árverésre, a várakozások szerint ára elérheti a 800 fontot (257 ezer forint).

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár