2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Twitteren követhetjük VIII. Henrik koronázását

2009. május 6. 09:13 The Daily Telegraph, BBC News

Bár a hazai blogvilág jelenleg a minél több twitter-követő elérésének lázában ég, az angol történészek a VIII. Henrik koronázásának 500. évfordulója kapcsán rendezett emlékév eseményeinek népszerűsítésére veszik igénybe a webkettes eszközöket.

Az eseményeket koordináló The Historic Royal Palaces által dirigált eseménysorozatban indították útjára a VIII. Henrik koronázásának eseményeit követő Twitter-csatornát, ahol június 24-ig napról napra újabb és újabb infómorzsákkal, 140 karakteres szösszenetekkel, és érdekes linkekkel bombázzák az olvasókat.

A szervezők szerint első alkalommal teszik lehetővé a felhasználók számára, hogy egy történelmi eseménysorozatra saját szemszögükből, mintegy azokat átélve emlékezzenek, vagy készüljenek - a frissítéseket az egykori dokumentumok alapján, szakértő történészek bevonásával és konzultációjával végzik majd el.



Az IamHenryVIII néven frissített csatorna a szervezők szerint egyfajta tükröt is állít a mai politikusoknak és hírességeknek, akik közül egyre többen kommunikálnak ezen a módon közönségükkel és rajongóikkal. Nem volt ezzel azonban másképp VIII. Henrik sem, akinek uralkodását komoly propaganda-hadjárat kísérte, amelyben a férfi erényeit és tökéletes abszolút uralmát hangsúlyozták. A történészek szerint így szinte biztos, hogy ha a Tudor uralkodó ma élne, még Barack Obamánál is gyakrabban használná a technika vívmányait.

Emellett azonban több más csatornán is értesítik a Tudorok lelkes híveit: a Youtube-on indított csatornán akár főzési tippeket is kaphatunk, míg a Facebookon egyre több feleségfaló jelentkezik VIII. Henrik rajongójának.

Feliratkozás Henrik koronázására

Mi is az a Twitter?

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár