2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Megmentenék a meleg hírességek hollywoodi rejtekhelyét

2008. március 13. 18:00

Egy nagy múltú, szeptemberben bezárt éjszakai klub és fogadó "újjáélesztését" sürgetik támogatói, akik nem szeretnék, ha az intézmény végleg lehúzná a redőnyt.

A Boom Boom Room elnevezésű, rózsaszín-fehér csíkos panzió és bár a kaliforniai Laguna Beachen áll egy órányi autókázásra az álomgyártól. Tulajdonosa, a magyar származású ingatlanmágnás, Steven F. Udvar-Hazy, aki két éve vásárolta meg 13 millió dollárért (2,2 milliárd forint), most azt tervezi, hogy átépítteti az épületet és divatos kis luxushotelt csináltat belőle.

Az üzemeltető, akinek bérleti joga szeptemberben járt le, kampányt indított, hogy rábírja a tulajdonost, ne változtassa meg az 1927-ben megnyílt szálloda funkcióját, amely már harmincas években a homoszexuális közösség törzshelyévé vált, a 70-es évekre pedig kizárólag melegek által látogatottá hellyé vált.

A Boom Boom falai között olyan színészek kapcsolódhattak ki a hetvenes-nyolcvanas években, mint Rock Hudson vagy a tévésztár Robert Reed - mesélte a Bloomberg.com riporterének a mozgalom élére állt 58 éves Fred Karger, aki két módot is lát a műintézmény megmentésére: Udvar-Hazy engedje tovább működni abban a formában, ahogy eddig, vagy adományozza a városnak, illetve egy megbízott kezelőnek, amely szintén homoszexuális intézményként vezetné tovább.

Laguna Beach már mintegy hetven éve számít melegbarát helynek. Egy korábbi polgármestere, Robert Gentry az amerikai városvezetők közül az elsők között vállalta nyíltan másságát. A jelenlegi hivatalnokok is a kampányolóknak, köztük több hírességnek szurkolnak: "A tanácsban mindenki el lenne ragadtatva a Boom visszatérésétől. Arra bíztatjuk a tulajdonost, hogy fontolja meg, mi csak ennyit tehetünk" - nyilatkozta Jane Egly polgármester.

(Múlt-kor/MTI)

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár