2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Interneten árulják John Lennon napszemüvegét

2007. július 19. 17:00

Internetes árverésre bocsátották John Lennon divatteremtő napszemüvegét, a licit jelenleg 1,5 millió eurón (369 millió forint) áll.

Az aranykeretes kerek napszemüveg, Lennon védjegye a múlt héten került fel a brit 991.com oldal árverési listájára. A kultikus tárgyat Jore Junisi japán televíziós producer adja el, aki a Beatles 1966-os szigetországbeli útján Lennonék tolmácsa volt. Az internetes oldalon természetesen a szemüveg eredetiségéről szóló igazolás is megtekinthető.

A sajtóbeszámolók már most féktelen licitálást harangoztak be, milliókra rúgó árajánlatokkal. A 991.com marketing igazgatója nem erősítette meg a számokat, arra hivatkozott, hogy az aukció titkos. A licitálás július 31-ig tart.

A szemüveg Jore kézzel írt levelével együtt érkezett, amelyben leírta, hogy miként került hozzá a tárgy legendás együttes japán turnéja során. A levél szerint Jore és Lennon jó barátok lettek a koncertkörút alatt, s mielőtt a gombafejűek búcsút vettek volna Japántól, megajándékozták egymást. Lennon a szemüvegét adta a tolmácsnak, Jore pedig rézből készült csészékkel búcsúzott.

John Lennont gyakran fényképezték jellegzetes drótkeretes szemüvegében, amellyel divatot is teremtett. Amikor 1980-ban Lennont New York-i lakásának közelében meggyilkolták, Jore a japán hagyományoknak megfelelően kivette a   birtokában lévő napszemüveg keretéből a lencséket: a japán hagyomány szerint erre azért van szükség, hogy a túlvilágon is jól láthasson az elhunyt lelke.

(Múlt-kor/MTI-Panoráma)

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár