2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Tévésorozat egy százéves kórházról

2007. március 8. 17:00

Hamarosan a BBC adására kerül a Baleseti 1906 (Casualty 1906) címet viselő sorozat, amely a száz évvel ezelőtti kórházak mindennapjait kelti életre.

A Liverpoolban készülő Casualty 1906 első részét decemberben mutatták be Angliában, és mivel az komoly sikert aratott, így a sorozat gyártása is zöld utat kapott.

Az epizódokat a szerkesztők a Londoni Királyi Kórház Levéltárától kapott százéves orvosi feljegyzésekből, esettanulmányokból és kórtermi jelentésekből állították össze. A kutatók segítségével minden egyórás epizódra bőven jut majd cselekmény, és amit a képernyőn láthatunk, már a valóságban is megtörtént.

A jeleneteket a város egykori kórházának épületében, a Liverpooli Egyetem mögött álló viktoriánus tömbben veszik fel. A kórház 1889-ben nyitotta meg kapuit, és 1978-ban zárt be.

Az épület egyik szárnyában korszerű kommunikációs központot rendeztek be, ám a másik két szárnyban nagyon sok érintetlen helyszín maradt, amely egy ilyen dráma esetében nagyon sokat segít a készítőknek.

A sorozat egyfajta tisztelgésnek tekinthető a BBC1-en 20 éve futó Casualty című kórházsorozat előtt. Angliában nem ez az első ilyen időutazó, posztmodern sorozat: a Life on Mars címmel futó széria az 1970-es évek nyomozóinak világába viszi el a nézőket, míg a szintén több évtizedes múlttal rendelkező Dr. Who újraélesztése is sikeres volt.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár