2019. tél: Fagyos téli ütközetek

A megszállott Himmler és a kelták

2012. július 26. 14:46

A kelta mitológia megszállottja, Heinrich Himmler aranykincseket lopott el egy előkelő házaspár ősi sírjából Délnyugat-Németországban. A Himmler által kifosztott kelta sír közelében találtak egy i. e. 500 körül épült földalatti piramist is, amiről azt feltételezik, hogy rengeteg kincset rejthetett.

A hírhedt SS-vezető, aki rajongott a kelta mitológiáért, aranyleleteket tulajdonított el egy Délnyugat-Németországban eltemetett előkelő házaspár sírjából a badeni Bühl városában. A 180 milliárd forintra becsült zsákmány sohasem került elő.

Azonban a régészek a minap eljutottak egy másfél négyzetméternél is nagyobb vaskori sírkamrához, amely valószínűleg egy kelta vezetőhöz köthető.

Az ásatást végző vezető régész, Frieder Klein elmondta: „Rendkívül megdöbbentünk, ez igazán egyedülálló felfedezés.” Majd hozzátette: „a kelta világban nincs semmi, ami ehhez hasonló lenne.”

Martin Waldhoer geológus, akinek vezetésével hanghullámok segítségével találták meg a ritka leletet, reméli, hogy az ásatásokat még ebben az évben elkezdhetik.

2019. tél: Fagyos téli ütközetek
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (4 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 25% kedvezménnyel.
A 4. lapszámot ajándékba adjuk.
6 368 ft 4 776 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 65% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 6 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!