Kalandos középkor

Itt van a Trónok harca új évadja

2012. április 2. 13:55

A nagy sikerű fantasysorozat, a Trónok harca második évadja az amerikai bemutató másnapján, április 2-án kódolatlanul érkezik a hazai HBO-ra.


A George R.R. Martin népszerű regényciklusán alapuló Trónok harca a Westeros nevű képzeletbeli kontinensen, a Hét Királyságban – ahol az évszakok több évtizedig is tarthatnak –, valamint a Falon túl és keleten játszódik, ahol tisztességes és rossz hírű férfiak és nők küzdenek a hatalomért. És bár a történet a képzelet szüleménye, a Trónok harcát nagyon is emberi ambíciók és vágyak mozgatják: királyok és királynők, lovagok és renegátok, hazugok és nemesek versengenek egymással egy egyre fokozódó küzdelemben.

A regény – amely elhódította a rangos New York Times bestseller díját – mellett a film is sorra aratta a szakmai elismeréseket: Emmy- és Golden Globe-díjra jelölték Legjobb drámasorozat kategóriában. 2011-ben két Emmy-díjat nyert, Legjobb főcím és Legjobb mellékszereplő drámasorozatban kategóriában, míg Peter Dinklage idén a Legjobb férfi mellékszereplőnek járó Golden Globe-díjat zsebelte be.

Az HBO által készített televíziós sorozat első évadja Amerikában 2011. április 17-én indult, míg Magyarországon egy nappal az amerikai premier után, feliratosan, 2011. április 18-án kódolatlanul, illetve 2011. május 15-én szinkronnal. Az első rész feliratos premierjét április 2-án hétfőn, 22:00-kor tűzi műsorára az HBO kódolatlanul. A Trónok harca második évadja már az amerikai bemutató másnapjától, április 2-tól elérhető az HBO GO felhasználói számára. Az évadpremiert előfizetéstől függetlenül mindenki számára ingyen hozzáférhetővé teszi a csatorna a www.hbogo.hu weboldalon, így egy héten át bárki megnézheti az új szezon első részét.

Címkék
Olvasta már a Múlt-kor történelmi magazin legújabb számát?
Kedvezményes előfizetés egy évre (4 szám)
Bankkártyás vásárlás esetén 25% kedvezmény

A 4. lapszámot ajándékba adjuk.

6368 Ft helyett

4776 Ft

Banki átutalás, csekkes fizetés esetén 20% kedvezmény

6368 Ft helyett

5085 Ft

Előfizetek a magazinra
kérdésem van az előfizetéssel kapcsolatban
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!