Hitler elfeledett szövetségesei

Nem jelenik meg többet nyomtatásban az Encyclopaedia Britannica

2012. március 18. 11:44 MTI

Több mint 240 év után beszünteti kiadója az Encyclopaedia Britannica lexikon megjelentetését nyomtatott formában, csak a digitalizált változat lesz elérhető a jövőben.


Könyv formájában először a skóciai Edinburgh-ban adták ki a brit nagylexikont 1768-ban. Chicagói székhelyű kiadója, az Encyclopaedia Britannica Inc. közleményében bejelentette, hogy amint a raktárkészletek kifogynak, könyv formájában már nem nyomják újra a 32 kötetes lexikont.

Az Encyclopaedia Britannica nyomtatott formában való terjesztése minimálisra esett vissza. Miközben 1990-ben még 120 ezer példányt adtak el belőle, hat évvel később már csak 40 ezret – közölte Jorge Cauz a kiadó elnöke.

A cég a hetvenes évek vége óta kereste a digitalizálás lehetőségét, az első CD-ROM-os változatot 1989-ben dobták piacra, az interneten az első változat 1994-ben jelent meg.

Cauz hangoztatta, döntésüket nem befolyásolta a Wikipédia vagy a Google megjelenése. A tény az, hogy a Britannica ma már digitálisan juttatja el terméket igen nagyszámú embernek. Ma már több mint 100 millió ember használja a lexikon online változatát, amelyet folyamatosan újítanak – tette hozzá az elnök.

Címkék
Olvasta már a Múlt-kor történelmi magazin legújabb számát?
Kedvezményes előfizetés egy évre (4 szám)
Bankkártyás vásárlás esetén 25% kedvezmény

A 4. lapszámot ajándékba adjuk.

6368 Ft helyett

4776 Ft

Banki átutalás, csekkes fizetés esetén 20% kedvezmény

6368 Ft helyett

5085 Ft

Előfizetek a magazinra
kérdésem van az előfizetéssel kapcsolatban
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!