2024. nyár: Hírhedt emberrablások
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Drágábban gyorsabb a belépés

2011. augusztus 29. 15:15 MTI

Drágább jegyért soron kívül be lehet lépni a firenzei dómba. Az Olaszországban precedens nélküli látogatási módszer vitát váltott ki.

Hosszú sorok kígyóznak a kánikulában Brunelleschi kupolája alatt. A reneszánsz építészet egyik remekművének számító firenzei Santa Maria del Fiore-székesegyházba való belépésért olasz és külföldi turisták akár egy órát is sorban állnak. Kivéve azokat, akik fejenként hét euróért sorban állás nélkül juthatnak be a dómba - egy oldalsó bejáraton.

A priority passnak elnevezett drágább, de gyorsabb látogatási rendszert augusztusban vezették be, és az olasz sajtó szerint minél nagyobb a forróság Firenzében, annál többen kifizetik a hét eurót elkerülve a tűző napon való várakozást. A templomba való belépés valójában ingyenes - a hét eurót kifizetők a sorban állást spórolják meg. Ezzel a jeggyel bejuthatnak a kupolába, a Giotto tervezte harangtoronyba, a keresztelőkápolnába, a kriptába és a templom múzeumába is.

A kiváltságos belépés vitát kavart: előzetes online jegyfoglalással a firenzei Uffizi-képtárban és a római Colosseumban is el lehet kerülni a sorban állást, de előre megadott időpontban és minimális ártöbblettel. A Libero című napilap templomhoz nem illő marketingfogásról írt megjegyezve, hogy a firenzei dómba való belépés nem pénzért lefoglalható helyjegy a repülőn.

A firenzei püspökség hangsúlyozta, hogy a hét euróból a dóm csak ötven centet kap meg, a többit a szolgáltatást kínáló idegenforgalmi cég szedi be.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. nyár: Hírhedt emberrablások
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 20% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
12 450 ft 9 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár