2021. tél: Mesélő naplók
ITT támogathatsz bennünket

Bemutatták a pápa új könyvét

2011. március 11. 09:46 MTI

Hét nyelven, összesen 1,2 millió példányban jelent meg XVI. Benedek pápa A názáreti Jézus. A jeruzsálemi bevonulástól a feltámadásig című könyve, amelynek vatikáni bemutatóját széles sajtóérdeklődés kísérte.


Marc Ouellet bíboros, a püspöki kongregáció prefektusa a sajtótájékoztatón hangoztatta, "Jézusról szól, de a pápa személyes műve", amely hívőkhöz és a Szentírás kutatásával foglalkozókhoz egyaránt szól.
Kijelentette: a tudós Ratzinger kötetével "a teológiai interpretáció új hajnala virradt fel", a Jézus alakját érintő kutatásokat összegezve a tudós pápa túl is lépett ezeken. Az utóbbi öt évben számtalan esemény történt az egyházban és a világban, a pápa könyvében olvasni a "korunk viharos óceánján hajózó egyházról" és "a keresztények és a zsidóság megerősödött viszonyáról is".

A 2007 húsvétján megjelent "első kötetnél erősebb, sürgetőbb ez az élet alapvető igazságait érintő krisztológia" – hangoztatta Claudio Magris író. A kilenc fejezetből álló, olaszul háromszáznyolcvan oldalas könyv a Libreria Editrice Vaticana és a Herder kiadó közös vállalkozása. Olaszul, németül, angolul, franciául, spanyolul, portugálul és lengyelül adták ki.

Don Giuseppe Costa, a vatikáni kiadó igazgatója elmondta, további húsz nyelven készül fordítás, köztük magyarul, arabul és japánul is. A bevétel felét jótékonyságra szánják. Szokása szerint XVI. Benedek kézzel írta meg művét, munkatársai írták át számítógépre. Ha lesz rá időm, megírom a harmadik kötetet is Jézus gyermekkoráról – olvasható a pápa könyvében.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2021. tél: Mesélő naplók
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 18% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
7 960 ft 6 490 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 50% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 9 990 Ft
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár