2021. ősz: A Kádár-korszak kétarcúsága
ITT támogathatsz bennünket

Mobiltelefonos tárlatvezetés a Szépművészeti Múzeumban

2010. október 25. 15:03 MTI

Interaktív tárlatvezetést kínál a budapesti Szépművészeti Múzeum az okostelefonnal érkező látogatók számára; a szolgáltatáshoz az intézmény WiFi lefedettséget is biztosít - tájékoztatott a múzeum.


A Szépművészeti közleménye szerint az új generációs, interneteléréssel rendelkező telefonok tulajdonosai számára hétfőn már elérhető a mobilokra optimalizált m.szepmuveszeti.hu honlapon az egyik időszaki kiállítás anyaga. A Klimt és a bécsi szecesszió kezdetei című tárlathoz a speciális audioguide mellett programajánlókat, kiállítási információkat és képeket is letölthetnek az érdeklődők.

Mint a múzeum hangsúlyozta, az új szolgáltatás egy hosszú távú fejlesztés első lépése. A későbbiekben egy gazdagabb információs oldal áll majd a látogatók rendelkezésére, így az elképzelések szerint lehetőség nyílik az online jegyvásárlásra, és az állandó kiállítást bemutató audioguide-ok, múzeumpedagógiai vezetések, játékok is segítik majd a gyűjtemény megismerését.

Szponzori támogatásnak köszönhetően a múzeum a kiállítási területen WiFi lefedettséget biztosít, így elkerülhető a mobilszolgáltatói adatforgalmazás, és ingyenesen letölthetők a weboldalon található tartalmak.

A Szépművészeti audioguide megoldása a jövőben újabb mobiltechnológiai megoldásokat is tartalmazni fog, folyamatosan követve a telefonok technológiai fejlődését. A elkövetkezendő időszakban gyűjtött tapasztalatok is hozzájárulnak majd ahhoz, hogy a mobil szolgáltatások kényelmesebbé, látogatóbarátabbá váljanak - vázolta fel a fejlesztési célokat a múzeum.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2021. ősz: A Kádár-korszak kétarcúsága
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 18% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
7 960 ft 6 490 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 50% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 9 990 Ft
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár