2022. nyár: Mesebeli menyegzők
ITT támogathatsz bennünket

Tovább óhajthatjuk a szépséget

2008. július 31. 16:16

Meghosszabbították A szépség óhajtása című kiállítást a Magyar Nemzeti Múzeumban; a barokk öltözködés-kultúrát bemutató tárlat így augusztus 3. helyett augusztus 20-ig látható.

A májusban nyílt kiállításon, amelyet eddig több tízezer látogató keresett fel, selyemcipellők, színes sálak, arany főkötők, gyöngyös párták, gyémántos övek, ragyogó ékszerek, aranyzsinóros férfi csizmák, ékköves cipőcsatok, türkizes forgók árulkodnak arról, hogy miképp óhajtották szebbé varázsolni magukat az asszonyok, lányok valamint az erősebbik nem képviselői az 1700-1815 közötti időszakban Magyarországon.A tárlaton a különleges dolgok iránt érdeklődők megcsodálhatják azt a két, korabeli minták alapján készült ruharekonstrukciót is, melyet a több mint 300 évvel ezelőtti Magyarországon készített mestermunkák pontos másolataiként alkottak meg a múzeum textilrestaurátorai.

A tervek szerint a 18. századi női és férfi díszöltözet a Kulturális Örökség Napjai alkalmával szeptemberben kerül kalapács alá, az árverésen befolyt összeget a múzeum a textilgyűjteményében őrzött díszmagyarok megújítására fordítja majd - olvasható a közleményben.

A tárlat zárását követően ezekben a termekben épül majd fel a múzeum reneszánsz látványtára, amely ősszel újabb különlegességekkel fogadja az érdeklődő nagyközönséget.

(Múlt-kor/MTI)

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2022. nyár: Mesebeli menyegzők
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár