Nyolc különös fogás, amely az asztalra került a történelem során
2017. március 20. 12:06
Korábban
A rovarriasztó, amellyel süteményeket ízesítettek
Különféle kerti növényeket, úgy mint az ördögszemet, a fekete nadálytőt, a galagonyát vagy éppen a baradicskórót évszázadokon keresztül fogyasztották az emberek, az ízükért és a nekik tulajdonított gyógyító tulajdonságokért egyaránt. A baradicskórót például már a 17. századtól használták rovarriasztóként, illetve dohos szobákban légfrissítőként is. Gyakran használták ételízesítéshez, például omlettek, pudingok és sütemények mellett. Általában spenóttal együtt tálalták. Sokáig úgy tartották róla, hogy segíti a gyomrot a sós hal megemésztésében.
Támogasd a szerkesztőségét!
történelmi magazin
legújabb számát?
kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)
bankkártyás fizetés esetén 20% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
Az első 500 előfizetőnek.
tél
Múlt-kor magazin 2014
- Elhagyott kastély a 19. századi "Chicagóban"
- Rembrandt, a titokzatos
- Híres történelmi csókok
- Ilyen volt Hitler magánélete egy hódolója szerint
- A budai zsidóság az oszmán hódoltság idején
- A Horthy-Hitler-találkozók históriája
- Meghökkentő múltbéli fogások
- A Horthy-kultusz és a magyar zsidóság
- Az életébe került a mexikói kaland Ferenc József öccsének
- 11:20
- Kedvelte Robert Kennedy-t, de az Izraelnek ígért vadászgépek miatt mégis lelőtte 09:50
- 09:05
- Felejthetetlenné vált Einstein szemináriuma a holográfia feltalálójának 09:05
- Hét legendás magyar sors Trianon után tegnap
- Fordulópontot jelentett a midwayi csata a csendes-óceáni hadszíntéren tegnap
- Bethlen ügyes külpolitikája is fontos volt a soproni népszavazás megvalósításához tegnap
- Interaktív programokkal várja vendégeit a BFZ az Aquincumi Múzeumban tegnap