Kutyahúslevestől a kobraraguig – újabb 7 diktátor kedvenc étele
2017. január 6. 08:29
Korábban
Karamellizált dió és grúz bor
A történelem valaha élt egyik legnagyobb mészárosa, Joszif Sztálin általában hagyományos orosz ételeket fogyasztott, azonban származásához hűen a hagyományos grúz konyha bolondja is volt, amelyben főként a dió, a fokhagyma, a szilva, a gránátalma és természetesen a borok dominálnak. A kaukázusi népek egyik legismertebb étele a főként az újév napján és karácsonykor fogyasztott gozinaki, amely karamellizált dióból és sült mézből készül. Külön érdekesség, hogy a Sztálinnak és Leninnek több alkalommal is ebédet kreáló, Szpiridon Ivanovics Putyin orosz szakács (1879-1965) a jelenleg regnáló orosz elnök, Vlagyimir Putyin nagyapja volt. A generalisszimusz egyébként nem vetette meg az alkoholt sem, ám az orosz vodka helyett inkább a grúz borokat szerette, és előszeretettel vett részt ivós játékokban, amelyekre a hat-hét órán át tartó lakomázások közben gyakran kerítettek sort.
Támogasd a szerkesztőségét!
történelmi magazin
legújabb számát?
kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
Az első 500 előfizetőnek.
- Több ezer harckocsit és repülőgépet vetettek be a szovjetek Berlin elfoglalásához 17:05
- Dél-Amerikába kalauzolja a látogatókat fotókiállításain a Néprajzi Múzeum 11:20
- A festészet mellett a háború művészete is foglalkoztatta Leonardo da Vincit 09:50
- Óriási reklámkampány készítette elő a millenniumi ünnepségeket 09:05
- Bemutatásakor megosztotta a közönséget a ma remekműnek tartott Figaro házassága tegnap
- Katonái tisztelték és szerették a szigorú, de megfontolt Wellingtont tegnap
- Ártatlannak vélte XIV. Lajos az őt megmérgezni kívánó szeretőjét tegnap
- Szerte a világon tüntettek a nyolcórás munkanap bevezetéséért május 1-én tegnap