Hitler elfeledett szövetségesei

Különösen ritka, pikáns Marilyn Monroe-fotók kerülnek kalapács alá

2017. október 6. 12:38

Tizenkét darab, ritka, intim, Marilyn Monroe-ról készült fotó kerül árverésre egy New York-i aukción. Az egy medence mellett, valamint a születésnapján lőtt fényképek mellett a kínálat tartalmazza még a sokak által a halála előtti utolsó róla készült felvételnek tartott fotót is. A licitálók Frank Sinatrát a miami Foundtainebleau Hotelben a testőrei gyűrűjében ábrázoló fényképeket, valamint a Beatles híres, Abbey Road-i zebrán készült fotóit is megszerezhetik.

Marilyn Monroe-fotók

A szakértők szerint a szőke szexszimbólum 12 képéért akár 35 ezer dollárt is fizethetnek a gyűjtők. A Monroe-képek mellett további fényképeket szerezhetnek meg az érdeklődők a Beatles-ről, Frank Sinatráról, amint az őreivel látható, valamint Muhammad Aliról is. A licitálások várható összértékét 120 ezer dollárra (31 millió forint) taksálják.

Nigel Russel, az aukció egyik vezetője elmondta, a híres Beatles-képek 1969. augusztus 8-án készültek Londonban 11:30-kor, napsütéses időben. Míg Anglia négy leghíresebb fia néhányszor átkelt az egyébként igen forgalmas Abbey Road zebráján, rendőrök tartották fel a forgalmat. A fotósnak, Iain Macmillannek mindössze 10 perce volt a tökéletes beállítás megtalálására, valamint magára a fotózásra. Összesen hat darabot lőtt. A képek becslések szerint 25 ezer dollárt érhetnek.

Címkék
Galériák
Olvasta már a Múlt-kor történelmi magazin legújabb számát?
Kedvezményes előfizetés egy évre (4 szám)
Bankkártyás vásárlás esetén 25% kedvezmény

A 4. lapszámot ajándékba adjuk.

6368 Ft helyett

4776 Ft

Banki átutalás, csekkes fizetés esetén 20% kedvezmény

6368 Ft helyett

5085 Ft

Előfizetek a magazinra
kérdésem van az előfizetéssel kapcsolatban
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!