2020. ősz: Hiúságunk története
ITT támogathatsz bennünket

„Hitler benzinkútjának” amerikai bombázása súlyos áldozatokkal járt, eredménnyel azonban alig

2020. július 16. 14:50 Múlt-kor

A „véres vasárnap” hősies volt, de sikertelen

A Bengáziban felszállt 177 darab B–24-esből csupán 92 tért vissza a Tidal Wave hadműveletről. 54-et lőtt le a légvédelem, illetve a Luftwaffe, valamint a román és a bolgár légierő vadászrepülői (utóbbi vadászpilótáinak ezek voltak a háború során az első légigyőzelmei).

Bengáziban 88 bombázó szállt le, négyet a Cipruson található brit légitámaszpontra irányítottak, további nyolc repülő pedig a semleges Törökországban volt kénytelen leszállni, ahol a hatóságok lefoglalták őket, így az amerikaiak számára ezek is a veszteségek közé számítottak.

310 főnyi amerikai személyzet vesztette életét, 108 esett ellenséges fogságba, 78-ukat internálták Törökországban, illetve további négyüket Jugoszlávia területén találták meg és bújtatták Tito partizánjai.

A bombázók személyzetének helytállása ellenére „Hitler benzinkútját” nem sikerült megsemmisíteni a nagyszabású támadással. Habár egyes finomítókban jelentős károk keletkeztek, mások érintetlenül maradtak, és a károsodottak jó részét is néhány héten belül helyreállították. A Ploiești-ben előállított üzemanyag mennyisége ekkor már felül is múlta a bombázás előtti időszakét.

A szövetségesek által az efféle műveletek koordinálására létrehozott Ellenséges Olaj Bizottság szeptemberi összegzése szerint „nem csökkent az össztermelés (…) mivel számos finomító korábban a maximális kapacitás alatt üzemelt.”

A háború végére a „vándorcirkusz” 93. bombázócsoport 396 missziót repült, többet, mint a 8. légierő bármely másik egysége. A veteránok, valamint leszármazottaik rendszeresen tartanak találkozókat mind az Egyesült Államokban, mind az angliai Hardwickban, ahol később szintén állomásozott az egység. Duran nagyapja, Joseph Avendano túlélte a ploiești-i küldetést, végül azonban itt vesztette életét egy próbarepülés során történt balesetben 1944-ben.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2020. ősz: Hiúságunk története
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 18% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
7 960 ft 6 490 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 50% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 9 990 Ft
A Columbia Aquila olajfinomító lángol a támadást követően (kép forrása: Wikimedia Commons)A Sandman nevű B–24-es felszálláshoz készül Bengázinál (kép forrása: afhistory.af.mil)A Columbia Aquila olajfinomító a magasból a támadást követően – néhány bombatölcséren kívül jobbára sértetlen maradt (kép forrása: Wikimedia Commons)Alacsonyan szálló B–24-esek Ploiești közelében (kép forrása: Wikimedia Commons)

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Olvasta már?
Bezár