2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Két hónappal tovább tart az év a pályázaton

2010. november 2. 12:03

Két hónappal bővült a műemlékem.hu fotópályázata: novemberben Az ősz húrja, decemberben az Úton gondolat jegyében lehet feltölteni képeket.

„Korábban a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal Mustra című kiállításához igazítottuk a fotópályázat lezárását, vagyis mivel a Mustra decemberben volt, októberben le kellett zárnunk a pályázati évet” - tudatták a műemlékem.hu szervezői közleményükben. Idén azonban sajnálatos módon elmarad a nagy műemlékvédelmi kiállítás, így a fotópályázat december 31-én zárul csak, a legjobb képekből pedig 2011. tavaszán rendeznek majd önálló tárlatot a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal Pince Galériájában.

Így novemberben Az ősz húrja, decemberben pedig az Úton gondolat jegyében várják a képeket. Az előbbinél olyan fényképekre számítanak, amelyeken az ősz hangulati, vagy kompozíciós szerepet tölt be. Átvitt értelemben is értelmezhető az ősz elmúlásként is, vagyis Mindenszentek és Halottak Napja kapcsán temetők megörökítése is fotótéma lehet. Természetesen jó út az ősz sokszínűségének bemutatása is - persze az épített örökséget megjelenítve. A decemberi témánál olyan fotókat várnak, amelyeken az út, utca fontos szeret kap. Vagyis akár részletek, akár nagytotálok utcákról, az azokat övező épületekről a sikátortól kezdve a sugárútig.

A műemlékem.hu fotópályázatán a játékosok egymás képeit értékelik, s ennek eredményeként hirdetik meg a hónap közönségszavazatos képét. A fotók közül két hivatásos szakember, Hack Róbert épületfotográfus, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal fotóműterem-vezetője és Plank Ibolya, a Hivatal Fotótárának vezetője is kiválasztja a szerinte legjobban sikerült alkotást. Ezek már biztosan szerepelnek majd a tavaszi tárlaton.

A műemlékem.hu 2010-es fotópályázatán az Év képeit januárban választják majd ki – mind a pályázaton részt vevő fotósok, mind a szakemberek.

A műemlékem.hu fotópályázata

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár