2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Filmet terveznek egy Hitler elleni merényletről

2010. augusztus 12. 17:47 MTI

Az Adolf Hitler elleni egyik merényletről készül filmet forgatni a Yellow Bird Pictures produkciós cég. Az 1939. november 8-án a müncheni udvari sörfőzdében történt bombatámadás történetének forgatókönyvét Fred Breinersdorfer, a Sophie Scholl - Aki szembeszállt Hitlerrel című nagy sikerű játékfilm szerzője írja.

A Torsten C. Fischer rendezésében készülő film forgatási munkálatai előreláthatóan 2012-ben kezdődnek, a szereposztásról egyelőre nincsenek információk.

A produkciós céget a film tervétől az sem riasztja vissza, hogy az 1944-es Stauffenberg-merényletet feldolgozó, 2008-ban Tom Cruise főszereplésével bemutatott Valkűr című dráma sikere mind a kritikusok, mind a közönség körében elmaradt. A Yellow Bird Pictures szóvivője kifejtette: "Fred Breinersdorferrel olyan név fémjelzi majd filmünket, aki a Sophie Schollal már sikereket ért el, és ezúttal is százötven százalékos teljesítményt fog nyújtani".

1939-ben Georg Elser, a náciellenes ellenállási mozgalom tagja saját készítésű bombával próbálta megölni Hitlert és a náci vezetés tagjait a barnaingesek találkozóján a müncheni sörfőzdében. A Führer azonban szokásával ellentétben jóval a tanácskozás vége előtt váratlanul távozott a pincéből, így ő - a meg sem jelent Hermann Göringgel és Heinrich Himmlerrel együtt - megúszta a támadást. Elsert 1945-ben 5,5 évig tartó rabság után, röviddel a háború vége előtt Hitler parancsára kivégezték.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár