2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Új versennyel óvják a műemlékeket

2009. augusztus 19. 18:12

Új versenyt hirdetett a műemlékem.hu csapata: ennek keretében az olyan műemlékekről várnak állapotjelentéseket, amelyeket legalább 365 napja nem kerestek fel. A versenyhez ezúttal GPS sem kell!

A verseny augusztus 20-án 0 órakor indul és november 30-án éjfélkor ér majd véget – mondta el Kovács Olivér, a műemlékem.hu szerkesztő-moderátora. Így folyamatosan bővül majd azoknak az emlékeknek a száma, amelyről jelentést lehet készíteni – tette hozzá.

A honlap tavaly júniusban indult azzal a céllal, hogy a civilek játékos formában megismerjék és feltérképezzék az ország védett építészeti emlékeit. A több mint 11 ezer műemléket tíz hónap alatt találták meg a játékosok, tavasszal pedig a helyi védettségű objektumok listájával bővült az egyedülálló adatbázis. Keresztes hadjárat címmel Magyarország nem temetkezéshez nem kötődő keresztjeit keresik a játékosok, a fotópályázatra beérkezett képeket hivatásos fotóművészek értékelik, a négy hónapja elindított Magazin pedig hetente több riportot közöl az ország (és a Kárpát-medence) érdekes műemlékeiről.

Az új játékot, a Nagy visszatérést azért indítjuk el, hogy még naprakészebb adatokat lehessen találni az adatbázisban – jelentette ki a szerkesztő-moderátor. Bekapcsolódhatnak olyanok is a műemlékek játékos felkeresésébe, akik eddig gps hiányában nem tudtak. A Nagy visszatérésbe várt jelentésekhez ugyanis regisztráció után elegendő a portálon a bejelentkezés menüpontban található napi kódot felírniuk a játékosoknak és azzal (valamint az órájukkal, telefonjukkal) együtt lefényképezni a műemléket, hogy igazolják: valóban a megadott napon jártak ott. Gps-re csupán akkor van feltétlenül szükség a koordináták miatt, ha az előző jelentésről kiderül, hogy téves volt.

A Nagy visszatérésnek összesen 10 győztese lesz (hét a régiók szerinti versenyben, illetve az abszolút pontverseny első három helyezettje), akik egy-egy hétvégét nyernek majd a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal vendégházaiba.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár