2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Tündéreket is becserkészhetünk Fertődön

2009. augusztus 16. 17:14

Az ország különleges hangulatú kastélyaiba invitálja az érdeklődőket augusztusban is a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága: múltidéző, kulturális, botanikai, zenei, gyermek és családi rendezvényekre, új kiállítások megtekintésére várják az érdeklődőket.

Augusztus 22-én Tündérsétára, a Garabonciás gyerektársulat előadására és esti parksétára csábítják a látogatókat a fertődi Esterházy-kastélyba. Indulás a múzeum bejáratától 15 órakor. A szombati program folytatásaként 16 órakor a Pálmaházban a Garabonciás gyerektársulat előadása és játéka kezdődik. Alkonyatkor, 20 órakor parkséta indul a kastély díszkapujától. Szintén Fertőd, az Esterházy-kastély ad otthont több komolyzenei koncertnek: az Eszterháza szimfóniái című sorozatnak, a Magyar Haydn Társaság Fesztiváljának, illetve a IV. Haydn Vonósnégyes Fesztiválnak.

A Herend a Kastélyban kiállítássorozat főúri porcelánjai Füzérradványban, a Károlyi-kastélyban is bemutatkoznak. A szeptember 2-ig látható kiállítás kuriózuma, hogy a kastély ebédlőjét 12 személyes Apponyi mintás terítékkel és számos kiegészítővel díszítették fel. Így a látogatók előtt megelevenedik, hogy milyen pompás lehetett egy ünnepi ebéd a kastélyban.

Koppány hajdani várában, a mai somogyvári történelmi emlékhelyen 11. századi hangulatú, díjmentes tárlatvezetést tartanak az iharosi Szent László Király Lovagrend tagjai augusztusban. E terület a középkorban jelentős kultikus és kulturális központ volt. Az itt felépült apátság a kor egyik legnagyobb és legelegánsabb létesítményének számított, amely több mint 900 évvel ezelőtt épült a Szent László király által behívott francia bencés szerzeteseknek.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár