2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Szombathelyen lázadnak fel Spartacus gladiátorai

2009. július 23. 12:48 MTI

Egyes becslések szerint akár a 130 ezres számot is elérheti a tizedik Savaria Történelmi Karnevál látogatóinak száma, de a szervezők óvatos számítása szerint is legalább százezer résztvevőt várnak augusztus 20-23 között Szombathelyre - jelentették be szerdán a szervezők.

A történelmi karnevál látogatottsága már feszegeti teljesítőképességének határait, tizenkét helyszínével és több mint kétszáz programjával teljesen megtölti a belvárost - hangoztatta Szommer Ildikó karneváligazgató.

A karnevál fő látványossága idén is a szombat esti fáklyás felvonulás lesz, több mint ezer jelmezes résztvevővel, akik között nemcsak a város kétezer éves történelmét megelevenítő, a római kort felidéző légiósokat, római polgárokat, kelta barbárokat, vagy éppen középkori öltözetbe bújt reneszánsz főurakat és úrhölgyeket láthat a közönség, hanem zászlóforgatókat, tűzzsonglőrőket és gólyalábasokat is. A négynapos rendezvény idején újraéled Szombathely főterén az Öreg Város Vására, ismét kinyit a Borok utcája, zenei csemegéket kínál a városháza előtt felállított Fórum Színpad.

A Ferences-kertben berendezett Történelmi Témaparkban pedig minden eddiginél nagyobb ívű időutazásban lehet része a látogatóknak, hiszen évek óta először a római birodalom határain túlról is érkeznek gladiátorok, tanúi lehetünk Spartacus lázadásának, az összegyűlt öt légiónak köszönhetően pedig megelevenedik az ókori Róma két fontos csatája, a hunok elleni catalanumi ütközet, valamint a germánokkal vívott teutoburgi csata.

A Karneválszínház Moliére Scapin furfangjai című vígjátékát mutatja be a megyeháza udvarán, augusztus 18-22- között összesen hat alkalommal; Hollósi Frigyes, Bezerédi Zoltán, Botos Éva, valamint Fekete Ernő főszereplésével és a szombathelyi Weöres Sándor Színház művészeinek közreműködésével.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár