2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Képeskönyv Észak-Magyarország várairól

2007. június 5. 14:00

A Civertan és az Anno Kiadó sorozatának harmadik kötetében a várbarátok Észak-Magyarország erősségeit járhatják végig egy gazdag képanyaggal kiegészített történelmi túra keretében.

A Múlt-koron mostanra megszokottá vált Hétvégi várkalauzt jegyző Civertan és az Anno Kiadó sorozatának harmadik kötete a dunántúli várak után Észak-Magyarországra kalauzolja az olvasót. A könyv légi- és földi felvételei Magyarország várépítészetének legszebb alkotásait mutatják be.

Az olvasók a kötetből azt is megtudhatják, hogy a várépítészet a századok, évezredek során művészetté fejlődött, s bár gyakran már csak romokban, de ma is látható formában maradtak fenn majd ezer év nevezetes várai, várkastélyai, erődei.

László János várlátogatásra buzdító sorai után a mátrafüredi Bene vár, Boldogkőváralja, a vámosatyai Büdy-vár, Csővár, Diósgyőr vára, Drégely vára, Eger vára, Füzér vára, Hollókő vára, a kékedi várkastély, Kisnána vára, Kisvárda vára, Nógrád vára, Ónod vára, a pácini várkastély, Regéc vára, a perőcsényi Salgó vár, Salgó vára, Sárospatak vára, Sirok vára, a komlóskai Solymos vára, Somoskő vára, Szabolcs vára, Szandavár, Szerencs vára és a vajai várkastély történetét ismerhetjük meg.

Az egyes erősségekről készített képanyag minősége a korábbi kötetekkel szemben érezhetően javult, míg a várak története esetében örültünk volna egy kicsit komolyabb bemutatónak, bár az olvasók így is kimerítően részletes szövegekkel gazdagodtak. A képeskönyv egyetlen igazi hiányosságának továbbra is a térképek teljes mellőzését tekinthetjük, hiszen ha a könyv a várak megszeretésében szeretne segíteni, akkor azok megtalálását is egy kicsit egyszerűbbé tehették volna.

A könyv megrendelhető a www.civertan.hu és a www.var-webaruhaz.hu oldalon lévő e-mail címen.

Magyar várak. Észak-Magyarország. Szerk.: László János. Civertan Bt.-Anno Kiadó. Bp., 2007. 95 o. Ára: 1500 Ft

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár