2024. nyár: Hírhedt emberrablások
ITT vásárolhatsz termékeinkből

45 év után derült fény a nevadai sivatagban elásott titokzatos nő kilétére

2023. június 16. 16:08 MTI

DNS-vizsgálattal sikerült azonosítani egy nőt, akinek ruhazsákban eltemetett maradványait 45 évvel ezelőtt találták meg Nevada északi részén, egy elhagyatott vidéken – közölte szerdán a nevadai rendőrség.

Florence Charleston
Florence Charleston, az elhunyt nő egy családi fotón, kezében egyik unokahúgával

A halott Florence Charleston volt, egy hatvanas éveinek végén járó ohiói nő, aki röviddel elhunyta előtt költözött Portlandbe.

Charleston halálának és eltemetésének körülményeit továbbra is homály fedi, a hatóságok nem tudják, hogyan került holtteste otthonától 860 kilométerrel távolabb egy sekély sírgödörbe, ahol 1978-ban megtalálták.

Diane Liggitt, Charleston unokahúga elmondta, ő úgy tudta apjától, hogy nagynénje a hetvenes évek elején költözött új barátjával a nyugati partra, és a család többé nem is hallott róla.

A Dollynak becézett nagynéni maradványaira 1978 októberében bukkantak rá Renótól kétórányira északra, egy kis nevadai városban, Imlayben. A zsákban, amelyben a már erősen oszlásnak indult holttestet megtalálták, néhány női ruhadarab is volt. A halottkém megállapította, hogy a holttest egy középkorú nőé, de a halál okát nem tudta meghatározni. Liggitt szerint nagynénje 68 éves lehetett, mikor meghalt.

Az ügy annak idején bekerült az eltűnt és azonosítatlan személyeket nyilvántartó országos rendszerbe, amelyben a rendelkezésre álló adatok alapján azt is leírták, hogy 165 centiméter magas lehetett, és vörös vagy vörösesbarna haja volt.

A nevadai rendőrség tavaly márciusban vette fel a kapcsolatot egy olyan magánlaboratóriummal, amely országszerte számos lezáratlan ügy megoldásában segített genetikai vizsgálattal.

Az Othram laboratórium szerdán közleményben számolt be arról, hogy a maradványokból kinyert DNS vizsgálatával fel tudták építeni a nő genetikai profilját, ami végül a nyomozókat elvezette Charleston két Ohióban élő unokahúgához.

Liggittet áprilisban kereste meg a rendőrség nagynénje ügyében, és nem sokkal később a laboratóriumnak sikerült azonosítania Charlestont.

Liggitt elmondta, most már csak azt reméli, még megéri, mire kiderül, mi okozta nagynénje halálát.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. nyár: Hírhedt emberrablások
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 20% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
12 450 ft 9 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár