2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Így emlékezik a BBC a Nagy Háborúra

2013. október 21. 08:23

Minden idők legnagyobb és legambiciózusabb projektjét jelentette be a brit közszolgálati csatorna: a BBC jövőre rekordszámú 130 adással, összesen 2500 órányi felvétellel kíván megemlékezni az első világháború kitörésének 100. évfordulójáról.

Méltó módon kíván megemlékezni a Nagy-Britanniában Nagy Háborúként (Great War) is emlegetett első világháború kitörésének századik évfordulójáról jövőre a BBC: a brit közszolgálat összesen 600 órányi új filmet, dokumentumfilmet és művészeti programot rendelt meg. A projekt 2014-ben indul és négy éven át tart – számoltak be a brit lapok.

A brit közszolgálat hangsúlyozta, arra készülnek, hogy az emberek háborús erőfeszítéseit nem ünnepelni, hanem „elismerni” fogják, a filmek pedig igen változatosak lesznek, kezdve a nők szerepét bemutató anyagoktól, a gyermekkatonák szerepvállalásán át az antant és a központi hatalmak hadseregeit ismertető műsorokig.

A tervek szerint eddig nem vetített, a hatvanas években veterán katonákról forgatott archív felvételeket is műsorra tűznek. A műsorfolyam a BBC1 négyrészes sorozatával kezdődik, amely azt járja körül, hogy a konfliktus hogyan változtatta meg a nemzetet. A későbbiekben a BB2, a Radio2 és a Radio4 is megemlékezik a száz évvel ezelőtti eseményekről.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár