Hitler elfeledett szövetségesei

Mussolini agyát és vérét árulták az interneten

2009. november 22. 10:39 MTI

Benito Mussolini néhai olasz fasiszta diktátor agyának darabjait és vérét árverezték el az interneten. A maradványok 15 ezer euróért keltek el.


A morbid webes aukció hírét Alessandra Mussolini, a duce unokája, európai parlamenti képviselő jelentette be Rómában. Az emberi maradványok abból a boncolásból származtak, amelyet a diktátor halála után végeztek a milánói poliklinikán. Az unoka szerint az agy egy részét az Egyesült Államokba küldték, onnan kerülhetett a különös "portéka" az eBay internetes árverési portálra.

A honlapon fotók voltak láthatók a faládikákról az agyat és a vért tartalmazó ampullákkal - háborgott a politikus, aki botrányosnak nevezte a nagyapja maradványaival való üzletelést. Rendőrségi feljelentést is tett az ügyben. A honlapról időközben eltűntek a "tételek", minthogy az aukció eredménnyel zárult.

A szóban forgó milánói poliklinikán azt állítják, hogy a boncolásból származó biológiai maradványokat a rákövetkező két évben megsemmisítették.

Benito Mussolinit szeretőjével, Clara Petaccival együtt 1945. április 28-án végezték ki partizánok a Comói-tó partján. A diktátort szülővárosában, Predappióban temették el, sírja az újfasiszták felkapott zarándokhelye.

Címkék
2017. tél: Hitler elfeledett szövetségesei
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (4 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 25% kedvezménnyel.
A 4. lapszámot ajándékba adjuk.
6 368 ft 4 776 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 65% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 6 990 Ft
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!