2021. ősz: A Kádár-korszak kétarcúsága
ITT támogathatsz bennünket

Korábban is gyilkolhatott Hasfelmetsző Jack

2008. szeptember 8. 16:15

Hasfelmetsző Jack az eddig hittnél 25 évvel korábban ölhette meg első áldozatát - derül ki egy nyugdíjas nyomozó legújabb könyvéből.

A közvélekedés szerint Hasfelmetsző Jack legalább öt prostituáltat ölt meg és belezett ki kegyetlenül 1888 augusztusa és novembere között a londoni East End környékén. Trevor Marriott szerint azonban a gyilkosságok nem ekkor, hanem már 1863 és 1872 között elkezdődhettek.

A nyugdíjas nyomozó szerint ugyanis az - egy London közepén található bordélyban - 1863 áprilisában megölt 28 éves prostituálttal, Emma Jacksonnal is hasonló körülmények között végeztek, mint a későbbi áldozatokkal. A nőnek öt nyaki sebe volt, és értéktárgyait nem vitték el. Az ügy mindörökre megoldatlan maradt.

Marriott szerint kilenc évvel később, 1872 karácsonyán Harriet Buswellre is átmetszett torokkal találtak rá. A nyomozó szerint az eset hasonló a későbbiekhez: a prostituált is épp egyik kliensétől tartott hazafelé, akikor megölhették.

A férfi a Jack the ripper: The 21st Century Investigation (Hasfelmetsző Jack: a 21. századi nyomozás) című könyvében ezért azt állítja, hogy ezek a gyilkosságok mintegy előtanulmányai lehettek a későbbi eseteknek, hiszen a gyilkos itt nem trancsírozta fel áldozatait, és nem vitte magával azok belső szerveit.

Marriott szerint persze talán az is feltételezhető, hogy a későbbi gyilkosságok során sem Hasfelmetsző belezte ki áldozatait, és a nők szerveit aközben távolította el valaki, hogy a gyilkosság helyszínéről a hullaházba szállították azokat.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2021. ősz: A Kádár-korszak kétarcúsága
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 18% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
7 960 ft 6 490 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 50% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 9 990 Ft
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár