2024. nyár: Hírhedt emberrablások
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Tíz híres kurtizán, aki beírta nevét a történelembe

2017. március 29. 12:33

A nekrofil gésa

Sada Abe 17 éves volt, amikor kezelhetetlen viselkedése miatt családja eladta őt egy gésa-háznak. A gésák kiképzése azonban hosszú éveket vett általában igénybe, amely Sada Abe esetében elmaradt, így sosem volt igazán esélye arra, hogy komoly karriert fusson be. Ezért rövidesen prostituáltként kezdett dolgozni, amelynek során szifilisszel is megfertőződött.

Nevéhez kapcsolódik Japán 20. századi történetének egyik legnagyobb szex-botránya. 1936-ban a lány Oszaka városának hírhedt Tobita negyedének egyik bordélyházában dolgozott, amikor letartóztatták egy szeretője meggyilkolása miatt. Az áldozat a bordély egyik perverz vendége volt, akinek különleges kívánságai közé tartozott, hogy fojtogassák őt szex közben. Egy ilyen alkalommal történt, hogy Sada Abe meggyilkolta őt, majd az egyértelműen mentális problémákkal küzdő lány levágta a férfi nemi szerveit és a kimonójába rejtette azokat.

Miközben a rendőrök keresték őt, Sada Abe az öngyilkosság gondolatával is eljátszott. Ekkor egy búcsúlevelet is írt barátainak, amiben azt is részletezte, hogy pontosan mit is csinált meghalt szeretője testrészeivel: „Nagyon vonzódtam Ishida péniszéhez és úgy éreztem csak azután távozhatok, hogy elbúcsúztam tőle. Kicsomagoltam a papírból és hosszan bámultam a péniszt és a herezacskót. A számba vettem, sőt megpróbáltam magamba is illeszteni... de nem sikerült, bárhogy is próbáltam. Ezután úgy döntöttem, hogy elmenekülök (...) Végül le fogok ugrani az Ikoma-hegyről, miközben magamhoz szorítom a péniszét.”

Sada Abe letartóztatását követően az áldozat nemi szerveit elkobozták és a Tokiói Egyetem orvostudományi múzeumába szállították. A második világháborút követően egy rövid ideig még ki is állították a bizarr történet mementóit.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. nyár: Hírhedt emberrablások
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 20% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
12 450 ft 9 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft
Sally SalisburyNell GwynnCora PearlCatherine WaltersLulu WhiteCalamity JaneVeronica FrancoPhryné meztelenül a bírák előtt egy 19. századi festményenSada AbeSally Salisbury leszúrja John FinchetMadame du Barry

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár