Nyolc különös fogás, amely az asztalra került a történelem során
2017. március 20. 12:06
Korábban
Pikkelyes, tehát hal
A reformációt megelőzően a keresztények szinte majdnem az év felében böjtöltek. A hagyományos nagyböjti időszak mellett tartózkodtak a hús fogyasztásától a csütörtökökön és péntekeken, az adventi időszakban és számos egyéb ünnepnapon is. Ezen böjti napokon kizárólag halhúst fogyaszthattak – a hal fogalmát azonban néha meglehetősen tágan értelmezték. Így terjedt el a hódfarok fogyasztása is, amely nemcsak ízében hasonlított a halhoz, de pikkelyes is volt.
Támogasd a szerkesztőségét!
történelmi magazin
legújabb számát?
kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
Az első 500 előfizetőnek.
- Névadó szentjével azonosította magát a megbomlott elméjű Kolumbusz Kristóf 08:20
- Bárói ranggal ismerték el a hazai orvoslás egyik úttörőjének számító Korányi Frigyes munkáját tegnap
- Sokáig férjéével is vetekedett Jackie Kennedy népszerűsége tegnap
- A világháború idején már sokan a másvilágra kívánták a kezdetben népszerű Raszputyint tegnap
- Elhibázott gazdaságpolitika és a túlzott fényűzés vezetett az iráni sah bukásához tegnap
- Apokalipszisnek gondolták, pedig csak az erdőtűz füstje miatt borult sötétségbe New England ege tegnap
- A befagyott orosz pokolban elolvadt Napóleon Grande Armée-ja tegnap
- Boleyn Anna sem tudott fiút adni a királynak, és ez pecsételte meg sorsát tegnap