2024. ősz: 1944 – A szégyen éve
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Filmvetítések és jelmezes felvonulások is színesítik a LehárFeszt programjait

2024. augusztus 15. 14:20 MTI

A zenés színházi előadások mellett plakátkiállítás, Liszt Ferencre reflektáló tárlat, filmvetítések és jelmezes felvonulások is színesítik a LehárFeszt nemzetközi operettfesztivál programjait augusztus 29. és 31. között Révkomáromban.

Lehár feszt
A tavalyi rendezvény (Forrás: Facebook / Imre Lehár Ferenc Polgári Társulás)

Ősbemutatóként Az asszony összetör és a Dérynétől István, a királyig című előadás, a Magyar Zenés Színház vendégjátékában a Szögény Dankó Pista című darab lesz látható.

A Tiszti pavilonban nyíló plakátkiállítás azt mutatja be, hogy Lehár Ferenc munkássága a világon mindenhol jelen van Los Angelestől New Yorkon át Londonig és Lisszabonig.

Kísérőprogramként Práczky István grafikus korábban már látott LisztOmánia című kiállítása is újra látható. A tárlat ugyan Liszt Ferenc személyére reflektál, mégis kapcsolódik a fesztiválhoz, ugyanis Lehár Ferenc nagy tisztelője volt a zeneszerzőnek – közölték a szervezők szerdán az MTI–vel.

Augusztus 30–án is bővült a programkínálat, a LehárFeszt fővédnökével, Szinetár Miklóssal zajló esemény előtt egy másik szakmai beszélgetést is rendeznek. Stubendek Katalint, a Pécsi Nemzeti Színház A víg özvegy című előadásának primadonnáját Demcik Norbert fogadja.

A Muzikális lurkók foglalkozásain a gyerekek betekintést nyerhetnek a klasszikus zene világába és megismerkedhetnek a zenés színházzal.

A fesztivál idején a városban lépten-nyomon megidézik majd a 20. század elejének pezsgő nagyvárosi hangulatát. Száz éves kabriók, korabeli primadonna és bonviván jelmezekbe öltözött emberek vonulnak majd fel Révkomárom utcáin.

Aki pedig testközelből szeretne ismerkedni az operettek szereplőivel, maga is felpróbálhatja majd a ruhákat, és beülhet az autókba. A flashmob jellegű megmozdulások mellett az autóknak az esti gálákon is fontos szerepük lesz, ugyanis a fellépő művészek ezekkel érkeznek majd az előadások helyszínére.

Az eseményt az Európai Unió társfinanszírozásával az Interreg Magyarország-Szlovákia Program Kisprojekt Alapja támogatja.

A háromnapos fesztivál öt helyszínen zajlik majd, az augusztus 13–án tartott sajtótájékoztatón pedig több, eddig be nem jelentett kísérőprogramot ismertetett Klemen Terézia főszervező.

Az eseményt a Lehár Ferenc Polgári Társulás szervezi.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. ősz: 1944 – A szégyen éve
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 20% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
12 450 ft 9 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft
Legfrissebb
Legolvasottabb

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár