2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Épül a Titanic életnagyságú másolata

2016. december 1. 12:37 MTI

Az 1912-ben elsüllyedt Titanic másának építése kezdődött meg szerdán a délnyugat-kínai Szecsuán tartományban. A Steven Star Energy Investment csoport a Tajing megyében lévő Csicsiang folyó mentére tervezett üdülőhely és élménypark egyik látványosságának szánja a replikát.

Ha a Titanic másolata elkészül, a látogatók a jégheggyel való ütközést is átélhetik, amelynek következtében 1912. április 15-én elsüllyedt az óceánjáró. A hajómás 269 méter hosszú, 28 méter széles lesz, és az eredeti hajó minden elemét magában foglalja majd a táncteremtől kezdve a színházon át az első osztályú kabinokig. A kornak megfelelően változtatásokat is végeznek, például wifivel szerelik fel a látványosságot- közölte Vang Vej-ling, az építtető cég vezérigazgató-helyettese.

Az építés az eredeti tervek alapján folyik, brit, amerikai dizájnerek, szakemberek segítik a kínaiak munkáját. A hajótest egy részét Hopej tartományban készítik el, Szecsuánban fogják összeszerelni. Az építkezés költségei egymilliárd jüanra (42 milliárd forintra) rúgnak, és a hajó a tervek szerint 2017 végére készül el. Curtis Schnell hollywoodi dizájner és producer, aki részt vesz a projektben, elmondta, bírálatok érték a tervet amiatt, hogy idegenforgalmi célokból újra életre keltik az 1500 emberéletet követelő tragédiát, ám a kínai cég nagyon tiszteletteljes módon áll hozzá a projekthez.

“Amennyire csak lehet, hűek leszünk az eredetihez, természetesen nem fogjuk felépíteni a hajó minden egyes kabinját, de a hajótest és a beltéri elrendezés nagyon pontos lesz, és lesznek külső termek, amelyeken keresztül körbe lehet járni és történelmi szempontból rálátni a hajóra” – tette hozzá. Az új élményparkban lesz egy 6D-s filmszínház, egy velencei templom és több európai kastély mása, valamint egy strand is.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár