2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Luther Márton Oktoberfest Kolozsváron

2011. október 4. 17:19 MTI

A közösségépítés és a jótékonyság célját szolgálja a második alkalommal Kolozsváron megszervezett Luther Márton Oktoberfest nevű őszi seregszemle, amelyen német söröket és ételkülönlegességeket szolgálnak fel.

A Kolozsvári Evangélikus-Lutheránus Egyházközség október 8-án tartja meg az erdélyi város főterén lévő székhelyének udvarán az Oktoberfestet.

Szép Krisztina püspöki titkár kedden elmondta, hogy szász mintára szervezik meg a fesztivált, amelyet azért neveztek el Lutherről, mert a híres prédikátor is nagy ízlelője volt a söröknek. A fesztiválon egy német cég jóvoltából többféle bajor sört és ételspecialitást - közöttük bajor kolbászféléket, valamint párolt savanyú káposztát - is megkóstolhatnak a résztvevők. A rendezvényt a bajor zene hangzásvilága, illetve a bohókás gyermekfoglalkozások teszik hangulatosabbá.

A kolozsvári Oktoberfest valamennyi bevétele jótékonysági célt is szolgál, akárcsak a pénteken megszervezett fotókiállítás. A püspökség Reményik Sándor Galériájában Mike Carroll amerikai fényképész és az Erdélyi Képírók Egyesületének tagjai által adományozott fényképeket vásárolhatják meg az érdeklődők. A bevételt egy árva gyermekekkel foglalkozó romániai alapítvány támogatására fordítják - mondta a püspöki titkár.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár