2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Turisták a pápai kertekben

2011. szeptember 19. 15:32 MTI

Megnyitották a nagyközönség előtt a Vatikán kertjeit. Félóránként indul a buszos idegenvezetés a pápai állam több mint felét elfoglaló parkban.

Megnyitották a nagyközönség előtt a Vatikán Állam falain belüli kerteket, amelyekbe eddig csupán a Szent Péter bazilika kupolájából lehetett belesni. A turistákat huszonnyolc fős környezetvédő buszok viszik körbe a park sétányain és nevezetességein, öt nyelvű, olasz, angol, német, francia és spanyol vezetéssel.

Precedens nélküli kezdeményezésről van szó, mivel a pápai állam területe eddig el volt zárva a tömegturizmus elől, bár a látogatók most sem sétálhatnak szabadon a tévékamerákkal pásztázott pázsiton. A kertlátogatást a vatikáni idegenforgalmi irodaként működő, zarándokutakat szervező Opera Romana Pellegrinaggi indította.

A Szent Péter tér melletti XII. Pius térről harminc percenként indul a csoportos látogatás reggel nyolc órától tizennégy óráig. Az utolsó busz délután egy órakor indul. A látogatás felnőtteknek tizenkét euróba, gyerekeknek nyolc euróba kerül, hatéves korig ingyenes.

A vatikáni kerteket 1279-ben III. Miklós pápa kezdte kialakítani, amikor székhelyét a Lateráni Szent János bazilikából a Szent Péterbe helyezte át. A negyvennégy hektáros pápai állam közel felét foglalják el a kertek a világ minden részéből származó növényekkel. A kertben van egy kisebb erdő, régészeti emlékek, szobrok, gyümölcsös és veteményeskert is, amelyek terményei a pápa asztalára kerülnek. Itt található a vatikáni kormányzóság épülete, a pápai vasútvonal állomása és egy helikopter leszállóhely is. A szerencsésebbek még a kertekben sétáló XVI. Benedek pápát is láthatják.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár