2024. tavasz különszám: Mesés mítoszok és kivételes teljesítmények
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Göcseji randevú Zalaegerszegen

2011. június 1. 09:19 MTI

Egyetlen napra "visszafoglalják" és élővé teszik a Göcseji Falumúzeum portáit a zalai települések, ugyanis vasárnap rendezik meg a göcseji falvak randevúját a zalaegerszegi szabadtéri múzeumban.

Megelevenednek a régi parasztházak, a falvak lakói a régi környezetben mutatják be a térség népi, gasztronómiai hagyományait és a tradicionális helyi termékeket. A nagymama receptje alapján készülnek a tájjellegű ételek, a dödölle, a mangalicasült, sülnek a prószák, a rétesek, étvágygerjesztőnek pedig eredeti göcseji szilvapálinkát kínálnak - ismertette Vásár Marianna, a Zalaegerszeg és Térsége Többcélú Kistérségi Társulás közművelődési referense.

A falumúzeumba látogatók tradicionális helyi termékek közül is válogathatnak, a messze földön híres Göcseji pörkölttorta mellett mézkülönlegességek, a legkülönfélébb aszalványok, lekvárok és finom zalai borok is lesznek majd a kínálatban. A térség épített és természeti kincseit az Értékeink gyermekszemmel című gyermekrajz kiállításon szemléltetik, a tárlaton több mint 100 ifjú művész 150 alkotását mutatják be. Színpadra lépnek a településeken működő hagyományőrző csoportok is, a kicsiket játszóház és pónilovaglás várja - sorolta Vásár Marianna.

Hozzáfűzte, a göcseji randevún kerül sor az önkéntesség hete programsorozat zalai nyitó rendezvényére is. A fogadó szervezetek - a Zalai Önkéntes Centrum, a megyei könyvtár, a teskándi önkormányzat, a természetvédelmi egyesület és a múzeum - az önkéntes munka sokszínűségét mutatják be.

A program kapcsolódik az ünnepi könyvhéthez is; a Deák Ferenc Megyei Könyvtár munkatársai könyvbörzével készülnek a rendezvényre.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár