2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Színes ősz a Szépművészetiben

2010. augusztus 19. 08:46

Idén ősszel három nagyszabású kiállítással várja a látogatókat a Szépművészeti Múzeum. A bécsi szecesszió nagymestereinek tárlata nyitja az őszt a középpontban Klimt alkotásaival; majd a kolumbiai Fernando Botero egyedi stílusú olajfestményeit, parafrázisait tekintheti meg a közönség. Október végén a magyar származású fotográfusnak, Lucien Hervének, az építészeti fotó megteremtőjének nagy jelentőségű munkáiból nyílik tárlat a Szépművészetiben.

Az idei őszt a Gustav Klimt és a bécsi szecesszió korai szakaszában alkotó mesterek munkáiból álló tárlat nyitja a Szépművészeti Múzeumban. A huszadik század fordulójának tíz évét, a Secession-csoport tevékenységét bemutató tárlaton nemcsak a központi művészegyéniség, Gustav Klimt, hanem több, eddig még soha be nem mutatott művész remekművel is találkozhat a közönség.

A különleges, egyedi stílusban alkotó kolumbiai festőművész, Fernando Botero alkotásait kerekded és buja formák, jellegzetesen egyszerű, ám mégis kifejező alakok uralják. A közel hatvan műtárgyat, zömében olajfestményeket bemutató, szeptember 30-án nyíló kiállításon színpompás, fényárban úszó csendéletek, parafrázisok, a latin-amerikai élet helyszínei, eseményei elevenednek majd meg.

Az ősz harmadik nagyszabású tárlata a Hódmezővásárhelyen született fotográfus, Lucien Hervé műveit mutatja be október végén. Az építészeti fotó megteremtőjeként számon tartott művész 1949-től dolgozott együtt Le Corbusier-vel, aki marseille-i lakótömbje építéséről készített fotóit látva Hervét hívta meg állandó fotósának. Hervé életművének legnagyobb részét ezek a modern építészetről készített fotók teszik ki, a Szépművészeti Múzeum pedig a fotográfus születésének 100. évfordulója előtt tiszteleg e nagyszabású tárlat megrendezésével.

A múzeum oldala

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár