2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
ITT vásárolhatsz termékeinkből

Botrányregény Anne Frank szexuális kapcsolatáról

2010. június 22. 17:48 MTI

Bírálja egy brit szerző megjelenés előtt álló, Anne Frank részben fiktív történetéről szóló új könyvét a hollandiai Anne Frank Alapítvány, mert a könyvben foglaltak szerint a kislány szexuális kapcsolatban állt egy zsidó fiúval.

"Ez ízléstelen, nem találni rá szavakat" - vélekedett az alapítvány egyik képviselője. "Igencsak szenzációhajhászásnak tűnik, méghozzá Anne Frank nevének meggyalázásával".

Az Annexed (Csatolva) című könyvben Sharon Dogar azt írja, hogy a 15 évesen a bergen-belseni koncentrációs táborban meghalt Anne Frankot szexuális kapcsolat fűzte egy nála három évvel idősebb zsidó fiúhoz. Peter van Pels szüleivel és a Frank családdal együtt bujkált. A nyolc bujkálóból csak Anne apja, Otto Frank élte túl a háborút, később ő jelentette meg elhunyt lánya feljegyzéseit.

A naplóból kiderül, hogy Anne szerelmes volt a fiúba, de szexuális kapcsolatra semmifajta utalás sincs benne - hangsúlyozta a kislány nevét viselő alapítvány szóvivője. "Ez egy szép, nyíltszívű és tiszta napló" - jegyezte meg.

Anne Frank egyetlen még élő unokaöccse, Buddy Elias is bírálta az Andersen Press kiadásában megjelenő könyvet. "Anne nem az a gyerek volt, akit ebben a könyvben leírnak. Nem hiszem, hogy szörnyűséges sorsát fiktív történetté szabadna változtatni" - mondta.

Támogasd a Múlt-kor szerkesztőségét!

Miért támogassam a Múlt-kort?

2024. tavasz: Tróntól a Szentszékig
Olvasta már a Múlt-kor
történelmi magazin
legújabb számát?

kedvezményes előfizetés 1 évre (5 szám)

Nyomtatott előfizetés vásárlása
bankkártyás fizetés esetén 10% kedvezménnyel.
Az éves előfizetés már tartalmazza az őszi különszámot.
9 945 ft 8 990 Ft
Digitális előfizetés vásárlása a teljes archívumhoz való hozzáféréssel 25% kedvezménnyel.
Az első 500 előfizetőnek.
20 000 ft 14 990 Ft

Játsszon!

Miről híresült el I. Miklós pápa?

Történelmi adattárak

Mi történt a szülinapomon?

Adja meg e-mail címét, és hetente megküldjük Önnek a Múlt-kor legjobb írásait!

Bezár